15:36 25.07.2013

Україна у вересні буде готова до підписання угоди про асоціацію з ЄС, прогнозує глава МЗС

2 хв читати
Україна у вересні буде готова до підписання угоди про асоціацію з ЄС, прогнозує глава МЗС

Українська сторона у вересні вирішить проблемні питання, необхідні для підписання угоди про асоціацію з Європейським Союзом, прогнозує міністр закордонних справ України Леонід Кожара.

"Україна спільно з Єврокомісією опрацювала план дій, який реалізується нині. Цей план дій фактично реалізовано на 95%, залишилося лише декілька проблемних питань, які ми, я думаю, закриємо у вересні місяці", - сказав міністр в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Він розповів, що йдеться про низку законопроектів, що стосуються прокуратури, сфери виборів, а також імплементації антикорупційного законодавства.

"Уже відправлено до ЄК законопроект про зміни до виборчого законодавства, і ми думаємо, що у вересні ми зможемо його ухвалити", - наголосив міністр.

Стосовно антикорупційного законодавства, то, за прогнозами Л.Кожари, його імплементація активно розпочнеться після сезону відпусток.

Згадав глава МЗС і антидискримінаційний законопроект, який парламент так і не ухвалив. "Залишається також питання, в якому важко передбачити, як реагуватиме Верховна Рада, - це антидискримінаційний закон. Поки що уряду не вдалося забезпечити позитивний розгляд цього законопроекту в парламенті", - зазначив міністр і додав, що цей законопроект прямо не стосується підписання угоди про асоціацію, проте безпосередньо пов'язаний із діалогом щодо лібералізації візового режиму з ЄС.

Як відомо, угоду про асоціацію Україна-ЄС може бути підписано на саміті Східного партнерства в листопаді 2013 року у Вільнюсі, якщо Київ виконає низку умов. Серед вимог європейської сторони - реформа правоохоронної системи, вдосконалення виборчого законодавства, усунення вибіркового правосуддя.

Повний текст інтерв'ю буде розміщено на головній сторінці агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА