13:12 26.07.2013

Кокс i Квасневський вiдвiдають Україну 29-31 липня - джерело

2 хв читати
Кокс i Квасневський вiдвiдають Україну 29-31 липня - джерело

Спостережна мiсiя Європейського парламенту (ЄП) у складi екс-президента Польщi Александра Квасневського та екс-президента ЄП Пета Кокса приїде в Україну 29-31 липня, повiдомило агентству "Iнтерфакс-Україна" iнформоване джерело.

За його словами, наразi ще не прийнято рiшення, коли саме буде пiдготовлено доповiдь за пiдсумками мiсiї, але найiмовiрнiше це вiдбудеться наприкiнцi вересня, оскiльки саме цього мiсяця закiнчується час роботи мiсiї.

Спiврозмовник агентства звернув увагу на повiдомлення в українських ЗМI, в яких досить часто вказують на той факт, що А.Квасневський i П.Кокс не спiлкуються з пресою. "Але саме такий мандат вони отримали, такою була досягнута домовленiсть, що президенти до преси не виходять", - наголосив вiн.

У Брюсселi очiкують, що в доповiдi мiсiї буде запропоновано стратегiю вирiшення ситуацiї з екс-прем'єром України Юлiєю Тимошенко.

Як повiдомлялося, П.Кокс i А.Квасневський стали спостерiгачами вiд Європейського парламенту у судових процесах над екс-прем'єром України Юлiєю Тимошенко i почали роботу 11 червня 2012 року. Вiдповiдних домовленостей було досягнуто мiж прем'єр-мiнiстром України Миколою Азаровим i президентом Європарламенту Мартiном Шульцем.

Пiзнiше їхнiй мандат було розширено: окрiм справ Ю.Тимошенко, вони також спостерiгали за справами екс-мiнiстра внутрiшнiх справ Юрiя Луценка i колишнього тимчасово виконувача обов'язкiв мiнiстра оборони Валерiя Iващенка.

18 квiтня у рамках засiдання Конференцiї президентiв Європарламенту вiдбулося обговорення промiжної доповiдi мiсiї, також було ухвалено рiшення продовжити роботу мiсiї до вересня цього року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА