16:49 26.07.2013

Брюссель дедалі більше занепокоєний небажанням Києва вирішувати торгові суперечки - представництво ЄС

2 хв читати
Брюссель дедалі більше занепокоєний небажанням Києва вирішувати торгові суперечки - представництво ЄС

Європейський Союз висловлює занепокоєння, що єдиним результатом тривалого процесу консультацій з Україною щодо спірних торговельних питань є лише обіцянки Києва подальших двосторонніх дискусій.

"Українська сторона була не в змозі запропонувати повне рішення хоча б одного з побоювань ЄС. Максимум з того, що було запропоновано, - це продовження внутрішніх українських роздумів про можливі рішення", - зазначено в прес-релізі представництва ЄС у Києві за підсумками обговорення питань двостороннього торговельно-економічного співробітництва.

Зокрема, ЄС критикує нові ініціативи України щодо введення утилізаційного податку на автомобілі та можливі доплати під час купівлі вітчизняних авто.

"Якщо Україна запровадить утилізаційний збір, це рішення матиме дуже серйозний вплив на наші двосторонні економічні відносини Тому ЄС висловив сподівання та очікування, що Україна зробить все можливе для того, щоб цей закон не набув чинності" - зазначає представництво ЄС.

Також у прес-релізі йдеться про те, що Євросоюз розраховує на якнайшвидше завершення Києвом "процесу рефлексії" та на здатність української влади надати свої конкретні пропозиції, які можна було б розглядати як основу для подальших двосторонніх консультацій.

Також ЄС відзначає, що раніше висловлював протест з приводу перегляду українською стороною тарифних позицій у рамках СОТ, введення імпортного мита на автомобілі, обмеження імпорту коксу та коксівного вугілля, імпортного устаткування для поновлюваної енергетики.

"Існує дедалі більше занепокоєння, що часу для пошуку рішення, яке задовольнить обидві сторони, є дедалі менше", - наголошують у представництві ЄС, нагадуючи саміт "Східного партнерства", що відбудеться у листопаді, та про плани з приводу створення зони вільної торгівлі між Україною з ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА