14:51 29.07.2013

Кокс і Квасневський зустрінуться з Тимошенко 31 липня - джерело

2 хв читати
Кокс і Квасневський зустрінуться з Тимошенко 31 липня - джерело

Спостережна місія Європейського парламенту (ЄП) у складі екс-президента Польщі Александра Квасневського та екс-президента ЄП Пета Кокса в середу вранці планує зустрітися з екс-прем'єром Юлією Тимошенко, яка проходить курс лікування в ЦКЛ №5 (Харків).

Цю інформацію агентству "Інтерфакс-Україна" підтвердили два інформовані джерела. За їхніми даними, в перші два дні свого візиту (29-30 липня) спостерігачі ЄП мають намір зустрітися з представниками влади, зокрема, з президентом Віктором Януковичем у Криму.

Як повідомлялося, черговий візит спостережної місії ЄП в Україну відбудеться 29-31 липня.

Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 року засудив Ю.Тимошенко до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із Росією у 2009 році. Вона відбуває покарання в Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року.

9 травня 2012 року Ю.Тимошенко перевели з колонії до ЦКЛ №5 (Харків). Тактику і медикаментозне лікування екс-прем'єра визначають німецькі лікарі з клініки "Шаріте" (Берлін).

П.Кокс і А.Квасневський стали спостерігачами від Європейського парламенту у судових процесах над екс-прем'єром України Юлією Тимошенко і почали роботу 11 червня 2012 року. Відповідних домовленостей було досягнуто між прем'єр-міністром України Миколою Азаровим і президентом Європарламенту Мартіном Шульцем. Пізніше їхній мандат було розширено: окрім справ Ю.Тимошенко, вони також спостерігали за справами екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і колишнього тимчасово виконувача обов'язків міністра оборони Валерія Іващенка.

18 квітня у рамках засідання Конференції президентів Європарламенту відбулося обговорення проміжної доповіді місії, також було ухвалено рішення продовжити роботу місії до вересня цього року.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

Порошенко привіз техніку підрозділам ППО та військової авіації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА