11:45 31.07.2013

Віце-прем'єр Грищенко вирушив до Лівії

2 хв читати
Віце-прем'єр Грищенко вирушив до Лівії

Віце-прем'єр України Костянтин Грищенко вирушив із робочим візитом до Лівії для налагодження конструктивного двостороннього діалогу.

"Сьогодні, 31 липня, за дорученням президента України Віктора Януковича Костянтин Грищенко здійснює робочий візит до Тріполі", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" у середу прес-секретар віце-прем'єра Олександр Дикусаров.

Він поінформував, що візит передбачає зустрічі українського віце-прем'єра з керівництвом Генерального Національного Конгресу, уряду і зовнішньополітичного відомства Лівії.

"Візит Грищенко є першим візитом такого рівня до Лівії з 2011 року і зумовлений необхідністю налагодження і зміцнення конструктивного діалогу з лівійською владою", - наголосив О.Дикусаров.

Він також додав, що під час зустрічі обговорюватимуться актуальні питання двостороннього співробітництва між Україною та Лівією в торговельно-економічній, гуманітарній та інших сферах.

"Однією із головних тем під час переговорів із представниками лівійської влади буде питання захисту прав та інтересів громадян України, які перебувають на території цієї держави", - зазначив прес-секретар віце-прем'єра.

Як повідомлялося, 27 серпня 2011 року лівійський повстанський батальйон "Какаа" затримав громадян Білорусі, України та Росії за обвинуваченням у відновленні військової техніки, що використовував режим Муамара Каддафі. 4 червня 2012 року Військовий суд Тріполі засудив 19 громадян України до 10 років ув'язнення за пособництво режиму М.Каддафі.

Україна практично одразу ж після вироку подала апеляцію на вирок щодо своїх громадян і висловлювалася за розгляд скарги за кожним ув’язненим в окремому порядку. Вищий військовий суд Лівії вже розпочав розгляд апеляції на вирок українцям, наступне засідання заплановано на 14 серпня 2013 року.

17 липня 2013 року судно "Етель" (Etel), що йшло під прапором Сент-Кітс і Невіс, із екіпажем у складі 19 громадян України, захопили в лівійському порту Бенгазі невідомі озброєні особи. МЗС України вручив тимчасовому повіреному в справах Держави Лівія в Україні Альхаді Асбеї ноту щодо захоплення зазначеного судна з вимогою невідкладно його звільнити.

Загарбники судна заявляють, що "вони захищають інтереси 25 лівійських бізнесменів, яких пограбував власник Etel (йдеться про майже 600 автомобілів загальною вартістю близько $9,5 млн). У кількох ЗМІ також було оприлюднено інформацію, що судно має перевезти зазначені автомобілі з Йорданії в Бенгазі, проте, за заявою бізнесменів, машини були вивантажені в українському порту і так і не доправлені до кінцевого пункту. Згодом у ЗМІ з'явилася інформація, що умовою звільнення українських моряків бандити називають повернення ним вантажу автомобілів або виплати суми їх вартості.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА