09:29 01.08.2013

Регіонал Олійник: Даючи довільне трактування рішенню ЄСПЛ у справі Тимошенко, представники ЄНП вводять в оману своїх колег

2 хв читати

Довільно трактуючи рішення Європейського суду з прав людини у справі екс-прем’єра України Юлії Тимошенко, представники Європейської народної партії свідомо вводять в оману своїх європейських колег, вважає народний депутат (фракція Партії регіонів) Володимир Олійник.

"У рішенні ЄСПЛ відсутня норма, яка говорила би про негайне звільнення Ю.Тимошенко з-під варти. І політики не мають права довільно тлумачити рішення суду. Зрозуміло, що союзники Тимошенко, виголошуючи такі заяви, виходять суто з політичних міркувань, із питань політичної кон’юнктури. Але ці заяви не базуються на праві, на рішенні суду, і вводять в оману європейське суспільство", - зазначив народний депутат, коментуючи заяву президента ЄНП Вільфреда Мартена про те, що ЄНП вимагає негайно звільнити Ю.Тимошенко після рішення ЄСПЛ, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

Водночас він заявив, що Україна повністю виконала рішення ЄСПЛ. "Ми змінили вітчизняне законодавство, привели його у відповідність до європейських стандартів. Україна як держава визнала, що були порушення, пов’язані з тим, що діяло старе законодавство 1961 року. Ми його врегулювали. Ми прийняли новий КПК".

"Повернутися на стадію затримання, арешту Ю.Тимошенко - неможливо, адже вона вже має інший статус - особи засудженої", - додав політик.

В.Олійник також акцентував увагу на тому, що "своїм рішенням ЄСПЛ задовольнив скаргу Ю.Тимошенко у частині того, що до неї було неправильно застосовано запобіжний захід. Але водночас ЄСПЛ відмовив Ю.Тимошенко у двох інших пунктах: у тому, що їй не надавалася належна медична допомога, і в тому, що до неї застосовувалися тортури. Європейський суд відхилив скарги заявниці на відсутність адекватної медичної допомоги та встановив, що "«національні органи надали заявниці всебічну, ефективну та прозору медичну допомогу", й визнав необґрунтованими скарги заявниці щодо завдання тілесних ушкоджень. По суті, ЄСПЛ підтвердив, що Ю.Тимошенко, заявляючи про неналежну меддопомогу й тортури, свідомо вводила в оману і українське, і європейське товариство".

"І те, що Ю.Тимошенко та її захист не оскаржили рішення ЄСПЛ за цими двома пунктами, у яких їй відмовили, є доказом того, що опозиціонери ганьбили Україну, адже заявляли про факти, яких не було", - зазначив парламентарій.

"Зрозуміло, що громадяни на чергові сенсаційні заяви політиків від опозиції не поведуться, адже вкотре переконалися, що йдеться про політичних аферистів. Люди вже знають: опозиціонерам вірити не варто, адже заяви про факти, що не мали місця, як і вільне тлумачення рішень суду, – це політичне шулерство", - констатував В.Олійник.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА