12:08 05.08.2013

"Батьківщина" збирає підписи за якнайшвидший розгляд справи Тимошенко в ЄСПЛ

3 хв читати
"Батьківщина" збирає підписи за якнайшвидший розгляд справи Тимошенко в ЄСПЛ

ВО "Батьківщина" в понеділок розпочала всеукраїнську акцію зі збирання підписів під зверненням громадян України до Європейського суду з прав людини щодо якнайшвидшого розгляду справи екс-прем'єра Юлії Тимошенко, заявив один із лідерів ВО "Батьківщина" Олександр Турчинов.

"Справа Юлії Володимирівни набуває особливої ваги. Вона стосується не лише її особисто, а й мільйонів громадян, зокрема і тих, що підписали це звернення. З огляду на цей очевидний факт, а також важкий стан здоров'я Юлії Володимирівни, підтверджений німецькими лікарями із клініки "Шаріте", ймовірну загрозу її життю під час перебування в ув’язненні під контролем її головного опонента, ми просимо високий суд максимально швидко розглянути справу Юлії Тимошенко та ухвалити стосовно неї законне та справедливе рішення", - йдеться у зверненні, розданому під час акції на підтримку Ю.Тимошенко біля будівлі Печерського суду столиці в Києві в понеділок.

"Ми сьогодні в усій Україні розпочинаємо збір підписів. Я упевнений, що сотні тисяч, можливо, і мільйони наших громадян підтримають наше звернення до Європейського суду розглянути без зволікання і якнайшвидше, щоб поставити крапку (у справі Ю.Тимошенко - ІФ) у політичному терорі, розгорнутому в Україні", - сказав О.Турчинов в коментарі журналістам.

За його словами, звернення буде направлено до ЄСПЛ, як тільки під ним зберуть достатню кількість підписів.

"Я думаю, не менше ніж мільйон громадян має підписатися", - додав він.

О.Турчинов закликав громадян в усіх обласних і районних центрах України долучитися до цієї акції. "Підходьте до штабів "Батьківщини", ставте свій підпис за прискорення звільнення Ю.Тимошенко", - сказав О.Турчинов.

Як повідомлялося, 15 липня стало відомо, що ЄСПЛ розпочав розгляд справи за другою заявою Ю.Тимошенко, що стосується "переважно її кримінального переслідування у зв'язку з укладенням договору купівлі-продажу природного газу".

ЄСПЛ повідомив уряду України про заяву №2 Ю.Тимошенко і запропонував йому надати свої зауваження щодо пред'явлених скарг.

Коментуючи це повідомлення, 17 липня урядовий уповноважений у справах ЄСПЛ Назар Кульчицький заявив, що рішення за другою скаргою екс-прем'єра України Юлії Тимошенко буде ухвалено не раніше за початок 2014 року.

За його словами, 23 жовтня 2013 року - це термін подачі зауважень українського уряду. Після цього захисту Ю.Тимошенко надається один місяць для подачі коментарів на ці зауваження.

"Після цього їхні вимоги (захисту - ІФ) про справедливу сатисфакцію буде направлено українському уряду для додаткових коментарів", - наголосив урядовий уповноважений ЄСПЛ.

На цю процедуру, як пояснив Н.Кульчицький, передбачається термін від трьох тижнів до одного місяця. "Взагалі від моменту комунікацій до моменту ухвалення рішень ЄСПЛ не менше ніж сім-вісім місяців минає. Це технічно неможливо", - наголосив він.

Таким чином, за словами Н.Кульчицького, немає жодних підстав говорити про те, що рішення Євросуду за другою скаргою Ю.Тимошенко може бути винесено в найкоротші терміни після завершення комунікацій ЄСПЛ з урядом України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА