17:13 14.08.2013

Митні та прикордонні пости України на кордоні працюють у штатному режимі

2 хв читати

Усі митні пости та прикордонні пункти пропуску на кордоні з Росією працюють у штатному режимі, скупчення автомобілів із вантажами більше, ніж зазвичай, не спостерігається, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в Міндоходів і Держприкордонслужбі.

"Усі митні пости Міндоходів працюють у штатному режимі, якогось скупчення машин (із вантажами - ІФ) не спостерігається", - прокоментували в прес-службі Міндоходів інформацію Федерації роботодавців України (ФРУ) про те, що в середу Федеральна митна служба (ФМС) Росії фактично зупинила на невизначений термін український експорт.

"Ця ситуація, якщо вона і має місце, на трафік в українських пунктах пропуску не впливає", - повідомили в прес-службі Держприкордонслужби. У відомстві додали, що певні проблемні моменти, які виникають на українському кордоні, пов'язані з туристичним сезоном.

"У ФМС Росії коментарів із цього приводу не дають", - сказали агентству "Інтерфакс" у російському митному відомстві.

У Харківському прикордонному загоні кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" повідомили, що на міжнародному автомобільному пункті пропуску (МАПП) "Гоптівка-Нехотіївка" черг із боку України немає. Водночас, за інформацією порталу Белру.рф, на МАПП "Нехотіївка" вишикувалася невелика черга з легкових і вантажних авто.

Як додав донецький кореспондент агентства, в пунктах пропуску "Новоазовськ" і "Успенка" з українського боку черги також відсутні.

Інформоване джерело в галузі повідомило агентству "Інтерфакс-Україна", що на території України всі вантажні потяги йдуть за графіком, затримок і простоїв немає. "Огляд здійснюється на території Росії", - сказав співрозмовник.

ФРУ раніше заявила, що ФМС Росії з 14 серпня 2013 року внесла до переліку "ризикових" усіх без винятку українських імпортерів, що фактично на невизначений час блокувало постачання товарів з країни.

"З 00:00 години 14 серпня до профілю ризику системи управління ризиками ФМС РФ до перших чотирьох десятків підприємств, які туди потрапили в липні цього року, було додано всіх без винятку українських експортерів. При цьому заходи запобігання ризику ще більше посилено. По-суті, йдеться про повне зупинення українського експорту на невизначений час, на тижні або навіть на місяці", - наголошується в повідомленні.

Як уточнюють у ФРУ, російська митниця піддає українські вантажі суцільній перевірці, зокрема вивантаження, перевантаження і завантаження їх назад у транспорт.

За підрахунками об'єднання, експорт українських товарів до РФ у другому півріччі прогнозувався на рівні $8,5 млрд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА