13:41 22.08.2013

Захист Тимошенко має намір звернутися до Комітету міністрів РЄ

2 хв читати

Захист екс-прем'єра Юлії Тимошенко має намір звернутися до Комітету міністрів Ради Європи у зв'язку з відсутністю рішення Вищого спеціалізованого суду України за заявою екс-прем'єра на перегляд вироку в "газовій справі".

"Уже три дні як українська держава в особі Вищого спеціалізованого суду напередодні Дня Незалежності грубо порушує Європейську конвенцію з прав людини, українську Конституцію та Кримінально-процесуальний кодекс. Про цю ситуацію сьогодні буде поінформовано Комітет міністрів Ради Європи", - сказав С.Власенко на брифінгу в четвер у Харкові.

Він процитував ч. 2 ст. 400-18 Кримінально-процесуального кодексу України в редакції 1960 р., відповідно до якої Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ протягом 15 днів від дня надходження заяви ухвалює постанову про допуск або недопуск провадження на розгляд Верховного Суду.

С.Власенко нагадав, що заяву Ю.Тимошенко було подано 1 серпня, і навіть з урахуванням трьох днів, що знадобилися на усунення недоліків, названих Вищим спецсудом, термін, відведений на ухвалення рішення, минув 19 серпня.

"Станом на вчорашній вечір захисту офіційно повідомили про те, що справа перебуває на вивченні. Це видається сюрреалізмом і маразмом, оскільки закон чітко встановлює, що сам факт наявності рішення Європейського суду - це підстава для передання справи до Верховного Суду. Крапка. Що вивчати 15 днів, нам не зрозуміло... Ми вважаємо, що українська держава офіційно відмовилася виконувати рішення Європейського суду з прав людини, оскільки протягом встановленого терміну Вищий спеціалізований суд ніяк не відреагував на заяву Юлії Тимошенко... Захист поінформує сьогодні про це Комітет міністрів Ради Європи та проситиме використати всі свої повноваження, зокрема передбачені ст. 6 Європейської конвенції з прав людини, щодо надання обов'язкових вказівок із виконання цього рішення, зокрема вказівки стосовно загальних заходів і додаткових індивідуальних заходів", - сказав С.Власенко.

Він також зазначив, що Комітет міністрів Ради Європи має розглянути це звернення у "розумні терміни".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна визнає і Ізраїль, і Палестину - Зеленський

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА