10:28 27.09.2013

Закон про призначення повторних виборів до парламенту в п'яти округах опублікований в газеті "Голос України" і набув чинності

2 хв читати

Закон про призначення повторних виборів народних депутатів України в п'яти округах на 15 грудня опубліковано в газеті "Голос України".

"Призначити повторні вибори народних депутатів України в одномандатних виборчих округах №94, №132, №194, №197, №223 на 15 грудня 2013 року. Встановити, що виборчий процес повторних виборів депутатів розпочинається за шістдесят днів до дня голосування", - зазначено в законі, опублікованому в газеті "Голос України" в п'ятницю.

Центральна виборча комісія має оголосити про початок виборчого процесу не пізніше ніж наступного дня після набуття чинності цим законом, а висунення кандидатів у народні депутати розпочинається з першого дня виборчого процесу.

Законом також визначено конкретні терміни інших етапів виборчого процесу, зокрема, формування виборчих комісій у цих округах, проведення агітаційної кампанії, виготовлення за рахунок коштів держбюджету інформаційних плакатів кандидатів у депутати.

Згідно із законом, Кабінет Міністрів має забезпечити фінансування цих виборів за рахунок коштів державного бюджету. На сьогодні в держбюджеті немає коштів на проведення цих виборів.

Очікується, що ЦВК на засіданні в п'ятницю оголосить про те, що виборчий процес розпочнеться з 16 жовтня.

Як відомо, опозиція має намір підтримати на цих виборах кандидатів, яких вона висувала на чергових парламентських виборах 28 жовтня 2012 року. Так, ВО "Батьківщина" підтримуватиме Миколу Булатецького в 194-му окрузі (Черкаси), Леоніда Даценка в 197-му окрузі (Канів, Черкаська область) та Аркадія Корнацького в 132-му окрузі (Первомайськ, Миколаївська область).

Водночас у "Батьківщині" поки що розглядають юридичні можливості участі у виборах в 94-му окрузі Віктора Романюка, який перебуває в Італії у зв'язку з тим, що стосовно нього в Україні порушено кримінальну справу.

Погодженим кандидатом від опозиції в 223-му окрузі в Києві буде представник ВО "Свобода" Юрій Левченко.

У Комітеті виборців України прогнозують, що кандидати від опозиції балотуватимуться як самовисуванці, оскільки для висунення їх від партій необхідно проводити з'їзд.

Партія регіонів наразі не визначилася зі своїми кандидатами.

Як відомо, ЦВК визнала неможливим встановити результати виборів народних депутатів 28 жовтня 2012 року в п'яти одномандатних округах - №94 (Обухів, Київська область), №132 (Первомайськ, Миколаївська область), №194 і №197 (Черкаська область) і №225 (Київ, Шевченківський район). Верховна Рада рекомендувала ЦВК призначити повторні вибори в цих округах.

Згідно із законом "Про вибори народних депутатів" не передбачено можливості невизнання результатів виборів в одномандатних округах, тому ЦВК відмовилася призначати повторні вибори у зазначених п'яти округах до врегулювання цієї проблеми в законодавчому порядку.

Верховна Рада 5 вересня ухвалила закон про проведення повторних виборів народних депутатів у зазначених п'яти округах на 15 грудня, президент України Віктор Янукович підписав цей закон 26 вересня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА