10:36 30.09.2013

Онищенко не має наміру забороняти продукцію Липецької фабрики "Рошен"

2 хв читати

Російська санітарна служба не планує вводити заборону на продаж у РФ виробів Липецької фабрики української компанії "Рошен".

Під забороною опинилася продукція чотирьох українських заводів "Рошен".

"Якщо ви прихильники "Рошен", то рекомендую користуватися продукцією Липецької фабрики. Це ми не забороняємо", - сказав Г.Онищенко на брифінгу в Москві в понеділок.

20 вересня Г.Онищенко сказав журналістам, що Україна зволікає з наданням документації, необхідної для повернення кондитерської продукції "Рошен" на ринок РФ. "Поки що нам не надали повного обсягу документації, яка нам необхідна, - це чотири заводи, на яких ми маємо провести документальну перевірку, а потім поїхати подивитися технологію", - сказав він.

За словами Г.Онищенка, представники Росспоживнагляду повинні будуть також відвідати п'ять українських лабораторій, які відповідатимуть за постачання до РФ якісної продукції.

"Поки що ця робота не рухається. Наразі ми лише читаємо заяви, дуже пафосні заяви виробників цієї продукції про перемогу над Росією. Однак вони не мають змістовного характеру, але як літературний твір ми їх високо цінуємо. Вони сповнені патріотизму, незалежності та бажання, щоб навіть тінь якогось імперського тиску не падала", - зазначив він.

У липні санітарна служба заборонила постачання до РФ шоколаду та цукерок, вироблених на чотирьох українських фабриках "Рошен" через претензії до якості продукції.

У середині серпня на переговорах у Москві Г.Онищенка з міністром аграрної політики та продовольства України Миколою Присяжнюком було досягнуто домовленості про механізм повернення кондитерської продукції "Рошен" до Росії. Зокрема, передбачається інспекція чотирьох українських підприємств фахівцями Росспоживнагляду. Після інспекції відомство допустить українську продукцію на ринок, але здійснюватиме контроль кожної партії.

Також досягнуто домовленості про те, що в Україні за безпечність продукції, яка призначена для РФ, відповідатимуть спеціально акредитовані лабораторії.

Точні терміни повернення на ринок РФ цукерок "Рошен" не визначено, заявив Г.Онищенко "Інтерфаксу" раніше. "Ми називатимемо терміни, коли буде вирішено базові питання: коли будуть акредитовані українські лабораторії та відбудеться повна інспекція заводів-виробників", - заявив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА