14:40 02.10.2013

Апеляційний суд залишив у силі рішення про легітимність Київради

2 хв читати

Київський апеляційний адміністративний суд залишив без зміни рішення Окружного адміністративного суду міста Києва, що визнав повноваження депутатів Київради та секретаря Київради Галини Гереги до проведення чергових виборів.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна, на засіданні Київського апеляційного адміністративного суду в середу колегія суддів ухвалила залишити без задоволення апеляційну скаргу депутата фракції "Батьківщина" Олександра Чорноволенка і групи громадян та залишити без зміни рішення Окружного адміністративного суду міста Києва, що визнав повноваження депутатів Київради і секретаря Київради Г.Гереги до проведення чергових виборів від 9 серпня 2013 року.

У своєму рішенні колегія суддів зазначила, що його може бути оскаржено у Вищому адміністративному суді України.

Після засідання О.Чорноволенко повідомив журналістам, що оскаржуватиме це рішення.

"Ми будемо оскаржувати надалі це рішення в касаційній інстанції та спробуємо дійти до Верховного Суду, а в результаті, я думаю, що ми вирішимо всі ці питання в Європейському суді з прав людини", - сказав він.

"Нині суд, фактично, узяв на себе повноваження Верховної Ради визначати повноваження того чи іншого органу. Це грубе порушення і поганий прецедент на майбутнє. Ми далі боротимемося", - наголосив він.

Як повідомлялося, опозиція вважає, що Київрада після 2 червня є нелегітимною, оскільки закінчився її 5-річний термін повноважень.

Водночас Окружний адміністративний суд Києва 9 серпня визнав діяльність Київської міської ради правомочною, а скликання та проведення її сесій - законним.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА