11:15 03.10.2013

До Тимошенко знову приїдуть Кокс і Кваснєвський - джерело

1 хв читати
До Тимошенко знову приїдуть Кокс і Кваснєвський - джерело

Спостерігачі від Європейського парламенту екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський та колишній президент ЄП Пет Кокс у другій половині дня в четвер приїдуть до Центральної клінічної лікарні № 5 "Укрзалізниці" (Харків), де проходить курс лікування екс-прем'єр України Юлія Тимошенко, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" поінформоване джерело.

Як повідомлялося, П.Кокс і А.Кваснєвський стали спостерігачами від Європейського парламенту із судових процесів над екс -прем'єром Ю.Тимошенко і розпочали роботу 11 червня 2012 року. Відповідних домовленостей було досягнуто між прем'єр-міністром України Миколою Азаровим і президентом Європарламенту Мартіном Шульцем.

Пізніше їхній мандат було розширено: окрім справ Ю.Тимошенко, вони також спостерігали за справами екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і колишнього тимчасово виконувача обов'язків міністра оборони Валерія Іващенка.

18 квітня 2013 року доповідь місії обговорювали у Страсбурзі в рамках засідання Конференції президентів Європейського парламенту. Як повідомив президент ЄП Мартін Шульц, за підсумками дискусії було ухвалено рішення про продовження місії до вересня цього року.

За час роботи місії спостерігачі ЄП приїжджали в Україну близько 20 разів. Останній візит до лікарні до Ю.Тимошенко відбувся 4 вересня.

П.Кокс на зустрічі з прем'єр-міністром України Миколою Азаровим 21 вересня висловив припущення, що роботу моніторингової місії Європарламенту може бути продовжено.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА