15:16 03.10.2013

Мінагрополітики має забезпечити адаптацію профільного законодавства до євростандартів - Янукович

2 хв читати

Міністерство аграрної політики та продовольства України має забезпечити адаптацію профільного законодавства до європейських стандартів у контексті євроінтеграції країни, заявив президент України Віктор Янукович.

"Вітчизняне законодавство потребує адаптації до європейських санітарних і фітосанітарних вимог, що стосуються виробництва сільськогосподарської продукції, умов утримання тварин. Прямуючи до ЄС, в Україні необхідно створити аналогічну європейську систему узгоджених заходів контролю всього ланцюжка від виробництва сировини до готової продукції", - сказав глава держави в Кіровограді в четвер, виступаючи на міжнародному інвестиційному форумі.

"За європейською практикою, координатором цього процесу я вбачає Міністерство аграрної політики та продовольства, а також відповідні служби", - додав президент.

В.Янукович наголосив що в процесі реалізації реформ у сфері АПК слід пам'ятати про інтереси виробника. "Забезпечення доходів дрібних виробників, їх адаптація до нових умов, що відкриваються з реалізацією євроустремлінь України, вимагають переформатування державної політики підтримки аграрного сектора і акцентування її методів на заходах допомоги малим і середнім виробникам сільськогосподарської продукції", - заявив він.

Президент, зокрема, додав, що Мінекономіки необхідно створити нові умови кредитування виробників у сфері АПК, також має бути забезпечений ефективний перехід на механізм державно -приватного партнерства.

Водночас В.Янукович нагадав, що програма держпідтримки сільськогосподарських підприємств діє вже другий рік. Він також нагадав, що розширено можливості кредитного забезпечення товаровиробників у цій сфері, зокрема через впровадження нового для України механізму аграрних розписок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА