16:03 07.10.2013

Мін'юст України заявляє про повне відновлення роботи всіх єдиних і держреєстрів

2 хв читати

Станом на 14:00 7 жовтня створені всі технічні можливості для функціонування всіх єдиних і державних реєстрів та їх використання, повідомляє Міністерство юстиції України.

Як повідомляється в прес-релізі відомства, Служба безпеки України за результатами проведених перевірок підтвердила повноту і цілісність єдиних і держреєстрів.

"У результаті зупинки функціонування Державних реєстрів витоку інформації з персональними даними громадян України не відбулося", - йдеться в повідомленні.

Відомство нагадує, що роботи із відновлення роботи реєстрів здійснювалися з 1 жовтня, а функціонування Єдиного держреєстру виконавчих проваджень та Держреєстру речових прав на нерухоме майно було відновлено 3 жовтня, в повному обсязі - 4 жовтня.

Крім того, відновлено роботу Держреєстру обтяжень рухомого майна, Єдиного реєстру спеціальних бланків нотаріальних документів, Єдиного реєстру довіреностей, Держреєстру актів цивільного стану громадян.

Мін'юст також повідомляє , що з неділі відновив роботу останній з заблокованих реєстрів - Спадковий реєстр. Для оновлення можливості користування цим реєстром, як і з рештою реєстрами, необхідно звернутися до служби підтримки відповідних філій державного підприємства "Інформаційний центр" Міністерства юстиції та безкоштовно отримати необхідне клієнтське програмне забезпечення.

Як повідомлялося, доступ до 12 єдиних і Держреєстру Мін'юсту, ведення яких здійснюється державним підприємством "Держінформ’юст" , став неможливим 1 жовтня через технічні проблеми.

Мін'юст 3 жовтня повідомив про повне відновлення роботи Держреєстру речових прав на нерухоме майно, Єдиного держреєстру виконавчих проваджень, а також Реєстру спеціальних бланків нотаріальних документів та Єдиного реєстру довіреностей.

Раніше Мін'юст уточнював, що програмне забезпечення для роботи "Держінформ’юсту" було розроблено компаніями ТОВ "Арт-мастер" та ТОВ "3 -Т". Раніше частина трудового колективу "Держінформ’юст" заявила про несанкціонований доступ невідомих осіб до держреєстру Мін'юсту і пов'язує це зі зміною керівництва підприємства.

За даними відділу зв'язків зі ЗМІ Генеральної прокуратури України, у зв'язку з несанкціонованим втручанням у роботу комп'ютерів, автоматизованих систем та комп'ютерних мереж Мін'юсту та припиненням роботи 12 державних і єдиних реєстрів відкрито кримінальне провадження.

"Держінформ’юст" здійснює, зокрема, Державний реєстр речових прав на нерухоме майно, Єдиний державний реєстр нормативно-правових актів, Єдиний державний реєстр виконавчих проваджень, Державний реєстр баз персональних даних та низку інших функцій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА