16:46 08.10.2013

Механізмів відновлення на посаді екс-судді Верховного Суду Волкова немає, можна лише повторно його призначити - голова ВРЮ

2 хв читати

Виконати рішення Європейського суду з прав людини стосовно судді Олександра Волкова у рамках чинного законодавства можна лише призначивши його на посаду судді Верховного Суду, вважає голова Вищої ради юстиції Олександр Лавринович.

"Це відновлення на посаді колишнього судді Верховного Суду Олександра Волкова буде можливе, коли з'являться спеціальні норми, яким чином можна виконувати такі рішення. На сьогодні закони України питання відновлення на посаді того, кого обирає або призначає парламент, не передбачають", - сказав О.Лавринович журналістам у вівторок, відповідаючи на запитання про можливі механізми відновлення на посаді судді О.Волкова.

За словами голови ВРЮ, в цьому випадку, "очевидно, необхідно зробити висновки з тих процесуальних порушень, які відзначив ЄСПЛ".

"Що стосується того, щоб цей суддя знову обійняв посаду у Верховному Суді, на сьогодні з правової точки зору я можливостей не бачу. Це може бути шляхом його нового призначення відповідно до чинних на сьогодні норм", - наголосив О.Лавринович.

Як повідомлялося, в червні 2010 року Верховна Рада України ухвалила рішення про усунення О.Волкова з посади судді Верховного Суду за порушення присяги. Це сталося після того, як двоє членів Вищої ради юстиції України дійшли висновку про те, що О.Волков допускав значні процесуальні порушення під час перегляду рішення судді, який доводився братом його дружині.

ЄСПЛ ухвалив рішення про відновлення О.Волкова на посаді судді Верховного Суду України 9 січня 2013 року, а 27 травня воно набуло чинності після того, як було відхилено апеляцію України.

Комітет Міністрів Ради Європи, розглянувши виконання Україною рішення ЄСПЛ у справі О.Волкова, у вересні 2013 року закликав українську владу невідкладно відновити його на посаді судді Верховного Суду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА