09:31 09.10.2013

Діяльність держслужби інтелектуальної власності координуватиметься через МЕРТ - указ

2 хв читати

Діяльність Державної служби інтелектуальної власності України спрямовуватиметься і координуватиметься Кабінетом Міністрів через міністра економічного розвитку і торгівлі України.

Відповідний указ №549/2013 президент Віктор Янукович підписав у вівторок. Його текст оприлюднено на сайті глави держави. Згідно з текстом указу, він набуває чинності в день його публікації.

Крім того, згідно з указом вносяться зміни до Схеми організації та взаємодії центральних органів виконавчої влади, а Кабінету Міністрів доручено привести у відповідність з цим указом свої акти, а також подати пропозиції щодо внесення змін до президентських актів.

Як повідомлялося, раніше питання захисту прав інтелектуальної власності перебували у віданні Міністерства освіти та науки України, що викликало критику правовласників і представників їхніх інтересів.

Зокрема, директор Коаліції виконавців та продюсерів України Дмитро Прикордонний зазначив, що "Міністерство освіти з цими питаннями не справляється, немає необхідних професіоналів. Вони є в Держслужбі інтелектуальної власності, яка підпорядковується Міністерству освіти і науки, але ці люди протягом багатьох років, по суті, нічого тямущого зробити не можуть, тому що вимушені виконувати не компетентно поставлені завдання".

Раніше, під час Генеральної асамблеї Всесвітньої організації інтелектуальної власності (ВОІВ) було ухвалено рішення про призначення Держслужби інтелектуальної власності України Міжнародним пошуковим органом та Органом попередньої експертизи відповідно до договору про патентну кооперацію. За результатами цього рішення Україна підписала відповідну угоду про співпрацю з Бюро ВОІВ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз техніку підрозділам ППО та військової авіації

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА