11:46 09.10.2013

Київ та Мінськ домовилися про створення експертних груп із моделювання торговельно-економічної співпраці після підписання Україною угоди з ЄС

1 хв читати

Уряди України та Білорусі домовилися про створення експертних груп із моделювання торговельно-економічної співпраці після підписання Україною угоди про асоціацію з ЄС, повідомив прем'єр-міністр Микола Азаров.

"Ми домовилися про те, що експертні групи двох урядів України та Білорусі найближчим часом розпочнуть спільний аналіз того, як практично розвиватимуться наші торговельно-економічні відносини в умовах дії режимів Митного союзу та зони вільної торгівлі України з ЄС", - сказав він, відкриваючи засідання уряду в середу.

При цьому, за словами українського прем'єра, основну увагу буде зосереджено на тому, як не лише зберегти, а й збільшити обсяги співпраці, використати нові обставини для всебічного розвитку двосторонніх відносин.

"Я поставив завдання Мінекономрозвитку, Міністерству промислової політики і Міністерству аграрної політики та продовольства, щоб експертні групи здійснили багатофакторне моделювання розвитку ситуацій буквально за всіма основними групами товарів, які можуть бути в нашій двосторонній торгівлі", - наголосив прем'єр.

За його словами, щодо тих напрямів, де буде виявлено проблеми, необхідно заздалегідь опрацювати компромісні рішення, а там, де будуть переваги, - напрацювати конкретні домовленості щодо спільних дій.

"Такий самий сценарій співпраці ми хочемо мати з Росією та Казахстаном", - сказав М.Азаров.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА