16:05 10.10.2013

ВР врегулювала питання передачі в концесію або оренду об'єктів у сфері тепло- та водопостачання, що перебувають у комунальній власності

3 хв читати

Верховна Рада ухвалила закон, що регулює питання передачі в концесію або оренду об'єктів у сферах тепло-, водопостачання та водовідведення, які перебувають у комунальній власності.

За закон про внесення змін до деяких законів України щодо особливостей передачі в оренду або концесію об'єктів комунальної власності в сфері тепло-, водопостачання та водовідведення проголосували в четвер 240 народних депутатів із 393, що зареєструвалися в залі.

Законом встановлюється, що в процесі організаційно-технічної підготовки відповідного об'єкта комунальної власності до передачі в оренду або концесію уповноважений орган, що управляє комунальним майном, готує інструкцію для заявників, зокрема інформацію та вимоги щодо порядку проведення конкурсу, розроблення та оформлення заявок, інформацію про процедурні питання, інформацію про оголошення конкурсу, інформацію про умови конкурсу, а також істотні умови договору оренди чи концесії.

Законом встановлюється, що до складу конкурсної комісії включаються, зокрема, представники всеукраїнських об'єднань організацій роботодавців на галузевому рівні у сфері житлово-комунальних послуг, а також профспілок, що є стороною, що приєдналася до галузевої угоди.

Згідно із законом, оголошення конкурсу про передачу в оренду або концесію здійснюється в 10-денний термін із дня утворення відповідної комісії. Воно розміщується в друкованому ЗМІ відповідної місцевої ради та на офіційному веб-сайті центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізацію державної політики у сфері житлово-комунального господарства.

Конкурсна комісія надсилає інформацію про об'єкти в сфері тепло-, водопостачання та водовідведення, які забезпечують надання послуг у зазначених сферах, не менше як 10 тис. фізичних осіб, а також про об'єкти централізованого теплопостачання із сумарною потужністю джерел теплової енергії не менше ніж 50 Гкал/год для розміщення на офіційному веб-сайті центрального органу виконавчої влади.

Законом також встановлюється, що в заявці на участь у конкурсі про оренду або концесію зазначається повна назва претендента, відомості про його держреєстрацію, фінансово-майновий стан, про наявність досвіду обслуговування об'єктів у сферах тепло-, водопостачання та водовідведення.

Згідно із законом, протягом трьох місяців із дня ухвалення рішення про визначення переможця конкурсу після погодження всіх умов і схвалення остаточної редакції проекту договору відповідна місцева рада укладає з переможцем договір оренди чи концесії.

Крім того, встановлюється, що у разі, якщо під час передачі в оренду чи концесію об'єкта централізованого тепло-, водопостачання та водовідведення, що перебуває у комунальній власності, проводиться припинення, зокрема ліквідація, підприємства комунальної власності, яке має невиплачені грошові зобов'язання чи податковий борг, питання правонаступництва за зобов'язаннями вирішується за згодою сторін.

Закон дозволяє орендарю за згодою орендодавця передавати в суборенду орендоване ним нерухоме та інше окреме індивідуально визначене майно, яке не використовується в господарській діяльності у сферах тепло-, водопостачання та водовідведення. При цьому термін передачі майна в суборенду не може перевищувати терміну дії договору оренди.

Окрім цього, встановлюється, що проведене орендарем поліпшення об'єкта у сфері тепло-, водопостачання та водовідведення не має своїм наслідком перегляд розміру орендної плати.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА