17:04 10.10.2013

172 народні депутати підтримують прохання Кокса-Квасневського щодо повної юридичної та політичної реабілітації Тимошенко - "Батьківщина"

2 хв читати

172 народні депутати просять президента України Віктора Януковича про повну юридичну та політичну реабілітацію екс-прем'єра України Юлії Тимошенко.

В оприлюдненому на сайті партії "Батьківщина" в четвер зверненні парламентарів до президента зазначено, що народні депутати повністю підтримують клопотання посланців Європейського парламенту екс-президента Польщі Александра Квасневського та екс-президента Європейського парламенту Пета Кокса.

"У зв'язку з цим звертаємося до вас, шановний Вікторе Федоровичу, як до глави Української держави, з проханням прийняти рішення про звільнення Юлії Володимирівни Тимошенко від відбування покарання на підставі п. 27 ч. 1 статті 106 Конституцій України та ч. 1 статті 87 Кримінального кодексу України, а також про її повну юридичну та політичну реабілітацію", - йдеться в проханні 172 народних депутатів, текст якого розміщено на сайті партії "Батьківщина" в четвер.

Парламентарі вважають, що таке рішення президента надасть можливість "відновити справедливість, подолати загрозливі авторитарні тенденції в країні, повернутися до кола цивілізованих демократичних держав і, нарешті, реалізувати наш історичний європейський вибір".

4 жовтня 2013 року стало відомо, що А.Квасневський і П.Кокс передали екс-прем'єрові Юлії Тимошенко пропозицію щодо лікування в Німеччині, і екс-прем'єр її прийняла. Крім того, вони подали президентові України прохання про помилування Ю.Тимошенко.

Як відомо, звільнення або відправлення на лікування за кордон Ю.Тимошенко є однією з умов підписання угоди про асоціацію Україна ЄС. Питання підписання угоди розглядатиметься на саміті Східного партнерства, який відбудеться в листопаді у Вільнюсі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА