10:35 11.10.2013

Єврокомісар Фюле упевнений у посиленні суверенітету України після підписання угоди про асоціацію з ЄС

2 хв читати

Європейський комісар із питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле заявляє, що угода про асоціацію з Євросоюзом сприятиме посиленню суверенітету України.

"Я чую багато міфів щодо політичної асоціації з Європою та про економічну інтеграцію. Щось типу такого: ви передаєте суверенітет Брюсселю, і спочатку це буде дуже дорого для уряду та народу України. Це абсолютні нісенітниці", - заявив Ш.Фюле, відкриваючи міжнародну конференцію "На шляху до Східного партнерства" в п'ятницю в Києві.

Він додав, що в контексті підписання угоди про асоціацію у Києва є серйозні зобов'язання, але й у Європи вони також є. "Якщо у Вільнюсі буде підписано цю угоду, то дуже скоро після цього ми побачимо дійсно серйозні переваги. Навіть до її ратифікації", - зазначив єврокомісар.

За словами Ш.Фюле, ці переваги позначаться і на бізнесі, і на кожному громадянині України.

"Неправда, що вами управлятимуть, що за вашим розвитком буде абсолютний контроль. Буде певна серйозна мережа спільних комітетів і консультантів, ви самі відповідатимете за виконання цієї угоди. І якщо так станеться, що якісь економічні або торговельні положення негативно позначаться на якійсь певній галузі, то у вас будуть у руках інструменти для того, щоб вжити заходів для захисту власних інтересів", - наголосив єврокомісар.

"Ми нічого у вас не забираємо. Ми не забираємо жодної частки вашого суверенітету. Ми лише його посилюємо", - наголосив Ш.Фюле.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА