12:08 11.10.2013

Власенко прогнозує, що ВССУ відмовить "із формальних підстав" і за повторною заявою Тимошенко про перегляд вироку у "газовій справі"

3 хв читати

Захисник екс-прем'єра Сергій Власенко прогнозує, що Вищий спеціалізований суд України (ВССУ) відмовиться передати на розгляд до Верховного Суду повторну скаргу Ю.Тимошенко щодо перегляду "газової справи".

"Незважаючи на те, що у Вищого спеціалізованого немає інших повноважень, окрім як формально передати цю справу до Верховного Суду, моє розуміння таке: у справах Юлії Володимирівни Тимошенко немає ні закону, ні права, ні справедливості, і тому Вищий спеціалізований суд тупо відмовить у передачі цієї справи, найімовірніше пославшись на якісь абсолютно формальні підстави... Укотре скажуть, що не такий текст, не такий переклад (документів - ІФ), терміни пропущено або ще щось. Хоча це повна маячня, і у своєму рішенні Комітет міністрів (Ради Європи - ІФ) чітко зазначив, що вважає неприпустимою відмову нам із формальних підстав, із надуманих підстав", - сказав С.Власенко кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" в четвер.

Він також додав, що у разі розвитку подій за таким сценарієм, захист використає це як доказ "відсутності правосуддя для Тимошенко в Україні" під час розгляду її другої скарги в Європейському суді з прав людини.

"Ми обов'язково цей шматок включимо як дуже яскраву ілюстрацію відсутності правосуддя для Тимошенко в Україні до другої скарги до Європейського суду з прав людини. Отримаємо ще один доказ того, що правосуддя для Юлії Володимирівни в Україні не існує в принципі", - сказав С.Власенко.

Як повідомлялося, 1 серпня захист Ю.Тимошенко подав до Верховного Суду через Вищий спецсуд заяву з вимогою переглянути та скасувати вирок у газовій справі й відпустити екс-прем'єра на волю. Підставою для такого звернення стало рішення ЄСПЛ у справі "Тимошенко проти України", що набуло чинності 31 липня, в якому було встановлено низку порушень під час арешту екс-прем'єра у рамках розгляду "газової справи".

7 серпня С.Власенко заявив, що Вищий спеціалізований суд України перешкоджає екс-прем'єр-міністру Юлії Тимошенко в передачі її заяви щодо перегляду вироку у газовій справі на розгляд Верховного Суду України. За словами С.Власенка, у Вищого спецсуду було три дні для того, щоб встановити, чи є в поданій заяві певні недоліки або для передачі заяви на розгляд своєї колегії суддів.

27 серпня С.Власенко заявив, що Вищий спецсуд зобов'язав Ю.Тимошенко усунути недоліки в заяві про перегляд Верховним Судом вироку у "газовій справі" до 5 вересня.

6 вересня Вищий спецсуд відмовив у допуску до провадження кримінальної справи стосовно перегляду вироку Ю.Тимошенко в "газовій справі" до Верховного Суду України. С.Власенко заявив, що підстави для відмови, зазначені ВССУ, не передбачені законодавством.

9 жовтня захисник екс-прем'єра Сергій Власенко повідомив, що до ВССУ подано повторну заяву Ю.Тимошенко на перегляд Верховним Судом України рішення у "газовій справі".

За словами захисника, підставою для подачі повторної заяви є рішення Комітету міністрів Ради Європи, а також власне рішення Європейського суду з прав людини.

У Вищому спеціалізованому суді України з розгляду цивільних і кримінальних справ підтвердили, що захист екс-прем'єра Юлії Тимошенко подав повторну заяву на перегляд Верховним Судом України рішення у "газовій справі". У прес-службі ВССУ також зазначили, що заяву буде розглянуто і рішення за нею буде ухвалено в передбачені законом терміни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА