14:28 11.10.2013

Нардепів Сергієнка та Павелка виключено з фракції "Батьківщина" за зраду інтересів народу та невиконання рішень фракції - заява

2 хв читати

Народних депутатів України Леоніда Сергієнка та Андрія Павелка виключено з лав парламентської фракції "Батьківщина" за зраду інтересів народу України та систематичне невиконання рішень фракції щодо голосувань із питань порядку денного Верховної Ради України".

Як повідомляє прес-служба "Батьківщини", таке формулювання міститься в офіційному протоколі засідання фракції, що відбулося в п'ятницю та на якому було ухвалено рішення про виключення А.Павелка та Л.Сергієнка з її складу.

Дніпропетровська обласна організація "Батьківщини" вже закликала обох парламентарів скласти мандати і піти з політики. "Ці особи пройшли до парламенту під прапорами "Батьківщини", а сьогодні вони не лише не представляють нашої політичної сили, вони не представляють виборців Дніпропетровщини, які делегували їх до Верховної Ради. Саме тому вони не мають морального права залишатися в парламенті", - йдеться в заяві.

Як повідомлялося, 11 жовтня народних депутатів А.Павелка та Л.Сергієнка було виключено з фракції "Батьківщина" більшістю голосів.

За словами депутата фракції "Батьківщина" Арсена Авакова, Л.Сергієнко в четвер голосував за законопроекти з подачі провладної більшості.

Водночас раніше народний депутат Володимир Полочанінов заявляв про наміри разом із А.Павелком створити нову "не лідерську" партію. За його словами, після того, як з'їзд партії "Фронт змін" ухвалив рішення про ліквідацію та вступ її членів до "Батьківщини" понад 3 тисячі депутатів місцевих рад, обраних від "Фронту змін", не стали членами іншої партії, і частина з них готова брати участь у створенні нової партії. Крім того, за його словами, "Батьківщина" - партія лідерського типу, а в партії "Фронт змін" був зовсім інший підхід до кадрових питань.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА