11:10 21.10.2013

Рада ЄС розглядає виконання Києвом умов, необхідних для підписання Угоди про асоціацію

2 хв читати

Рада Європейського Союзу з питань закордонних справ у понеділок розглядає виконання Україною умов, необхідних для підписання Угоди про асоціацію.

Засідання відбувається у Люксембурзі під головуванням Верховного представника ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки, віце-президента Європейської комісії Кетрін Ештон.

Питання виконання Києвом умов, позначених у висновках Ради ЄС від грудня минулого року, перебуває окремо в порядку денному засідання в блоці, присвяченому підготовці до саміту Східного партнерства, що відбудеться у Вільнюсі наприкінці листопада. Саме там, як очікується, може бути підписано Угоду про асоціацію між Києвом і Брюсселем. Таким чином, нинішнє засідання є першим у стадії розгляду ЄС можливості підписання документа.

Як очікується, за результатами розгляду жодного офіційного рішення прийнято не буде. Основною перешкодою на шляху підписання наразі залишається вирішення питання екс-прем'єра України Юлії Тимошенко. Після того, як минулого тижня Європейський парламент ухвалив рішення продовжити роботу наглядової місії ЄП у складі екс-президентів Пета Кокса та Олександра Кваснєвського через те, що вирішення ситуації з Ю.Тимошенко не відбулося, так само як і те, що ситуація з екс-прем'єром залишилася без змін, стало очевидним, що Рада ЄС 21 жовтня рішення щодо підписання не ухвалить.

Іншою раніше заявленої датою розгляду можливості про підписання є 18 листопада, коли Рада ЄС з питань закордонних справ збереться знову. Водночас у Брюсселі не виключають, що рішення може бути ухвалено і на більш пізній стадії, аж до саміту Східного партнерства.

Також міністри закордонних справ розглядають підготовку резолюції, що буде ухвалена за результатами Вільнюського саміту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА