12:14 21.10.2013

"Батьківщина" заявляє про відсутність потреби в законах для звільнення Тимошенко - заява партії

2 хв читати

"Батьківщина" у Верховній Раді України не подаватиме жодних додаткових законопроектів щодо лікування засуджених за кордоном, оскільки чинне законодавство і так дозволяє президенту звільнити екс-прем'єра Юлії Тимошенко, йдеться в заяві партії "Батьківщина", опублікованій у понеділок.

"Ми неодноразово наголошували на тому, що чинне законодавство, зокрема, Конституція, закони в сфері охорони здоров'я та Кримінально-виконавчого кодексу не встановлюють жодних обмежень для виїзду засудженого на лікування за кордон. Таким чином, спроба Януковича перекласти відповідальність за вирішення долі Юлії Тимошенко на парламент є, як мінімум, лукавством", - наголошується в заяві.

"Водночас ми нагадуємо українській владі, що компроміс з Європою, якого треба досягти, щоб підписати Угоду про асоціацію з ЄС, вимагає усунення проблеми вибіркового правосуддя взагалі, а не просто вивезення Юлії Тимошенко на лікування", - зазначили у "Батьківщині".

"Тому ми знову наголошуємо: вирішення питання усунення політично мотивованого правосуддя і вирішення проблеми Юлії Тимошенко перебуває виключно в компетенції президента України Віктора Януковича. До адміністрації президента подано достатню кількість клопотань про звільнення лідера опозиції, зокрема, від глав українських церков, 172 народних депутатів і місії Кокса-Кваснєвського. Потрібна лише політична воля Януковича", - йдеться у заяві.

"Партія "Батьківщина" повністю погоджується зі способом вирішення питання Юлії Тимошенко, запропонованим місією Євросоюзу. Ми продовжуємо наполягати, що на лікування за кордон лідер опозиції має виїхати вільною людиною, звільненою від несправедливих обвинувачень і вироків продажних судів", - зазначили у "Батьківщині".

Як повідомлялося, газета "КоммерсантЪ-Україна" з посиланням на депутата фракції "Батьківщина" Олександру Кужель написала, що фракція розробляє власний законопроект для вирішення питання Ю.Тимошенко і на засіданні фракції вранці у понеділок планує обговорити ситуацію, пов'язану з її виїздом на лікування за кордон.

Перед цим, у п'ятницю, 18 жовтня , у Верховній Раді був зареєстрований законопроект депутата фракції Партії регіонів, голови Соціалістичної партії України Миколи Рудьковського про внесення змін до Кримінально-виконавчого та Кримінального процесуального кодексів України (щодо правового регулювання лікування засуджених за кордоном). У Партії регіонів зазначили, що такий законопроект має бути внесений опозицією, і лише тоді, у разі його конституційності, його, можливо, буде підтримано. До кінця дня законопроект зник з сайта ВР.

Раніше, в червні, позафракційний народний депутат Сергій Міщенко вніс до Верховної Ради законопроект, що дозволяє засудженим проходити лікування за кордоном. "Якщо влада не знає, як вирішити питання з лікуванням Юлії Тимошенко, то я пропоную вирішити його через ухвалення відповідного закону", - пояснив він свою законодавчу ініціативу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА