09:28 22.10.2013

Нардеп Міщенко зареєстрував у парламенті зміни до свого законопроекту про лікування ув'язнених за кордоном

2 хв читати
Нардеп Міщенко зареєстрував у парламенті зміни до свого законопроекту про лікування ув'язнених за кордоном

Народний депутат України Сергій Міщенко (позафракційний) зареєстрував у Верховній Раді зміни до свого законопроекту про лікування ув'язнених за кордоном.

"Після багатогодинних суперечок із керівництвом Верховної Ради я зареєстрував зміни й доповнення до мого законопроекту про дозвіл лікування ув'язнених за кордоном", - повідомив С.Міщенко на своїй сторінці у Facebook.

За словами народного депутата, суть змін, які йому "з неймовірними зусиллями вдалося зареєструвати, полягає в тому, що після ухвалення мого законопроекту Юлія Тимошенко як вільна людина зможе залишити пенітенціарний заклад і поїхати до Німеччини на лікування".

С.Міщенко зазначив, що за основу свого законопроекту взяв положення, які діють у законодавстві країн Євросоюзу. Він наголосив, що "не лише Тимошенко, а всі ув'язнені, які потребують цього, за рішенням суду зможуть отримати медичну допомогу за кордоном".

Народний депутат вважає, що Верховна Рада має проявити політичну волю, проголосувати за його законопроект у першому читанні, а до остаточного ухвалення закону доповнити його нормами, які задовольнять усі фракції Верховної Ради.

В оприлюдненому на сайті парламенту зміненому законопроекті пропонується внести окремим пунктом "хворобу засудженого, який потребує лікування за кордоном" до підстав отримання відстрочення виконання вироку, якщо тільки претендент на його отримання не судимий за тяжкий або особливо тяжкий злочин із застосуванням насильства.

У змінах пропонується передбачити, що суд у зв'язку з хворобою засудженого може відстрочити покарання особи на термін її лікування за кордоном. Суд, до якого звернувся з клопотанням засуджений, встановлює термін, необхідний для лікування, і приймає рішення про закінчення або продовження. Разом з ним має бути подана письмова згода держави, в якій планується проходження лікування засудженого.

Також, згідно із законопроектом, засуджений повинен надати медичний висновок, який підтверджує необхідність його лікування за кордоном, і зобов'язується не відлучатися з відповідного лікувального закладу без дозволу суду. Після закінчення цього терміну засуджений зобов'язаний повернутися для подальшого відбуття покарання.

Суд може припинити дію відстрочення, "якщо засуджений ухиляється від лікування або не виконує взяті на себе у зв'язку з відстроченням виконання вироку зобов'язання".

Окрім цього, згідно з пропонованими змінами, якщо підозрюваний перебуває на лікуванні за кордоном у разі відстрочення, усі судові розслідування проти нього зупиняються.

С.Міщенко у своєму законопроекті пропонує не вносити термін відстрочення до загального терміну покарання.

Як повідомлялося раніше, С.Міщенко ще влітку зареєстрував законопроект про лікування ув'язнених за кордоном, який передбачав, що медична допомога та лікування за кордоном здійснюються особистим коштом засудженої особи або коштом її рідних і близьких.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА