20:49 22.10.2013

Кокс і Кваснєвський залишили лікарню Тимошенко, і знову без коментарів

2 хв читати

Спостерігачі від Європейського парламенту (ЄП), екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський та колишній президент ЄП Пет Кокс, виїхали з ЦКЛ № 5 (Харків), де проходить курс лікування екс-прем'єр Юлія Тимошенко.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", кортеж з мікроавтобусом, в якому їхали П.Кокс і А.Кваснєвський, залишив територію лікарні в супроводі машини ДАІ в 19.20, як зазвичай, не зупиняючись біля журналістів, які очікували перед входом до лікарні.

Прибічники Ю.Тимошенко, які чергують під лікарнею, проводили машини, скандуючи "Юлі - волю!"

На території ЦКБ спостерігачі Європарламенту провели 2-і години.

Це 23-й візит П.Кокса і А.Кваснєвського в Україну в рамках наглядової місії ЄП. Попередній візит до лікарні до Ю.Тимошенко відбувся 3 жовтня.

4 жовтня 2013 року стало відомо, що А.Кваснєвський та П.Кокс передали Ю.Тимошенко пропозицію про лікування в Німеччині і екс-прем'єр пристала на неї. Крім того, вони подали президенту України прохання про помилування Ю.Тимошенко.

Як повідомлялося, П.Кокс і А.Кваснєвський стали спостерігачами від Європарламенту щодо судових процесів над екс-прем'єром України Юлією Тимошенко і розпочали роботу 11 червня 2012 року. Відповідних домовленостей було досягнуто між прем'єр-міністром України Миколою Азаровим і президентом Європарламенту Мартіном Шульцем.

Пізніше їх мандат було розширено: крім справ Ю.Тимошенко, вони також спостерігали за справами екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і колишнього тимчасово виконувача обов'язків міністра оборони Валерія Іващенка.

18 квітня 2013 року доповідь місії обговорювали в Страсбурзі в рамках засідання Конференції президентів Європейського парламенту. За підсумками дискусії було ухвалено рішення про продовження місії до вересня цього року.

15 жовтня на позачерговому засіданні конференції президентів ЄП мандат наглядової місії було продовжено ще на місяць - до середини листопада.

Президент ЄП Мартін Шульц зазначив, що наразі необхідно знайти рішення, що задовольнить усі сторони в ситуації зі "справою Тимошенко".

"Ми продовжили нашу місію, тому що головну мету - справу Тимошенко - не було досягнуто", - пояснив у свою чергу А.Кваснєвський .

Також, за словами П.Кокса, в короткій письмовій версії звіту доповідачі констатували, що умови, встановлені грудневими висновками Ради Європейського Союзу, виконання яких необхідне для підписання Угоди про асоціацію, "все ще мають бути виконані".

За словами М.Шульца, лист спостерігачів, якій було написано від їхнього імені на ім'я президента України Віктора Януковича, може бути "легальної основою" для досягнення необхідного результату.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА