20:52 22.10.2013

Депутат Міщенко здивований тим, що Яценюк відкликав свій законопроект про лікування засуджених за кордоном, а його ініціативу розкритикував

2 хв читати

Позафракційний народний депутат Сергій Міщенко стверджує, що лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк 18 жовтня терміново відкликав свій законопроект про лікування засуджених за кордоном, і називає цей документ "найжорсткішим" із серії аналогічних.

"18 жовтня в екстреному порядку, вночі, Арсеній Яценюк відкликав свій законопроект про лікування ув'язнених за кордоном. Цей проект закону № 2293 (автори Яценюк і Петренко) був найжорсткішим законопроектом, згідно з яким передбачалося, що ув'язнених практично як рабів, у кайданах на руках і ногах етапують до кордону і в тих самих кайданах передають на лікування", - написав С.Міщенко на своїй сторінці у Фейсбуці у вівторок.

За його словами, згідно із зазначеним законопроектом, із засудженими поводяться гірше, ніж "із невільниками на галерах", а сама процедура направлення на лікування є "принизливою".

"Тому я сьогодні з подивом прочитав коментар найближчого соратника Юлії Тимошенко Арсенія Яценюка щодо мого законопроекту про лікування засуджених за кордоном", - пише депутат.

Він нагадав, що підписався під листом про помилування Ю.Тимошенко, і висловив переконання , що "механізм помилування є оптимальним".

С.Міщенко також наголосив, що напередодні Вільнюського саміту "потрібно негайно всім політичним силам шукати консенсус і вирішувати питання Тимошенко", щоб 28 листопада не опинитися біля "розбитого євроінтеграційного корита і посипати голову попелом".

Парламентарій також звернувся до всіх фракцій із закликом підтримати його законопроект у першому читанні, а в другому - спільно його доопрацювати і дозволити Ю.Тимошенко виїхати на лікування за кордон, підписати у Вільнюсі Угоду про асоціацію з Євросоюзом, а потім "разом домагатися звільнення і повного виправдання лідера опозиції Юлії Тимошенко".

Раніше у вівторок А.Яценюк заявив, що у фракції "Батьківщина" називають неприйнятною для вирішення питання Ю.Тимошенко законодавчу ініціативу депутата С.Міщенко про можливість виїзду ув'язнених на лікування за кордон.

"Цей законопроект неприйнятний, тому що там чітко передбачено норму, що це, фактично, відбування покарання за межами України і при тому, що це відбування покарання ще й не зараховується до загального терміну відбування покарання, а саме семирічне ув'язнення", - сказав А.Яценюк. За його словами, цей документ, "ймовірно, варіант якоїсь Банкової".

Зареєстрований у лютому законопроект А.Яценюка та П.Петренка про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо гуманізації законодавства про попереднє ув'язнення та забезпечення конституційних прав і свобод ув’язнених осіб, осіб, засуджених до позбавлення волі, а також засуджених, які перебувають на лікуванні у закладах охорони здоров'я за межами установ виконання покарань) наразі відкликано із сайта Верховної Ради.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА