10:30 24.10.2013

У ВР немає єдності щодо внесення на голосування у четвер законопроекту Міщенка про лікування засуджених за кордоном

2 хв читати
У ВР немає єдності щодо внесення на голосування у четвер законопроекту Міщенка про лікування засуджених за кордоном

Верховна Рада України може в четвер внести до порядку денного і розглянути проект закону про лікування засуджених за кордоном, внесений позафракційним нардепом Сергієм Міщенком, заявила представник фракції Партії регіонів Світлана Фабрикант.

"Сьогодні на порядку денному законопроект Сергія Міщенка, який не є ні представником ні опозиції, ні більшості, він самовисуванець і позафракційний", - заявила вона в ефірі телеканалу "Рада" в четвер вранці.

Водночас народний депутат України Інна Богословська (фракція Партії регіонів) заявляє, що законопроекти, що пропонують механізм лікування ув'язнених за кордоном, можуть бути розглянуті не раніше, ніж через 30 днів.

"Вчора комітет, який головний (парламентський комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності - ІФ), і який очолює пан Кожем'якін (фракція "Батьківщина" - ІФ) з розгляду цих двох законопроектів (законопроекти С.Міщенка і позафракційної Анжеліки Лабунської - ІФ), перетворили на суцільний фарс. Кожем'якін і члени опозиції відмовилися ставити на обговорення комітету ці два законопроекти. Таким чином вони навмисне заблокували слухання цих законопроектів у залі і на сьогодні, за регламентом, ці проекти можуть бути винесені в зал лише через 30 днів", - заявила І.Богословська агентству "Інтерфакс-Україна" у четвер.

Один з лідерів фракції "УДАР" Валентин Наливайченко в ефірі телеканалу "Рада" в четвер вранці сказав, що фракція готова проголосувати за законопроект, "щоб не було в Україні політичних ув'язнених, зокрема Тимошенко".

Позафракційний народний депутат Сергій Міщенко в червні 2013 року зареєстрував законопроект про лікування ув'язнених за кордоном, який передбачав, що медична допомога та лікування за кордоном здійснюється за рахунок особистих коштів або коштів рідних та близьких засудженої особи.

21 жовтня він зареєстрував у Верховній Раді зміни до свого законопроекту, що полягають в тому, що після ухвалення цього законопроекту, "Ю.Тимошенко, як вільна людина, зможе покинути пенітенціарний заклад і поїхати до Німеччини на лікування", однак після завершення цього терміну засуджений зобов'язаний повернутися для подальшого відбування покарання.

Водночас 22 жовтня А.Яценюк заявив, що у фракції "Батьківщина" називають неприйнятною для вирішення питання Ю.Тимошенко законодавчу ініціативу депутата С.Міщенко про можливість виїзду ув'язнених на лікування за кордон.

"Цей законопроект неприйнятний, тому що там чітко передбачено норму, що це, фактично, відбування покарання за межами України і при тому, що це відбування покарання ще й не зараховується до загального терміну відбування покарання, а саме 7-річне ув'язнення", - сказав А.Яценюк. За його словами, цей документ, "ймовірно, якийсь варіант Банкової".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА