11:44 24.10.2013

У питанні Тимошенко опозиція виявляє цинізм і спекуляції - регіонал Олійник

2 хв читати

Народний депутат фракції Партії регіонів, заступник голови комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Володимир Олійник заявляє про необхідність припинення спекуляції у питанні лікування ув'язнених за кордоном та розгляду його в залі, однак опозиція категорично проти підписання Угоди про асоціацію з ЄС, і не бажає, щоб Юлія Тимошенко лікувалася за кордоном.

"З метою виконання вимоги ЄС щодо питання Юлії Тимошенко та припинення спекуляцій щодо лікування (ув'язнених - ІФ), вчора я, як народний депутат України, на профільному комітеті вніс пропозиції про включення до порядку денного розгляду в комітеті двох законопроектів - Міщенко та Лабунської щодо лікування засуджених громадян України за кордоном. Але голова комітету (Андрій Кожем'якін - ІФ) і комітет категорично відмовилися поставити це питання на голосування і закрили засідання комітету", - повідомив В.Олійник під час засідання в четвер.

Він додав, що голова профільного комітету А.Кожем'якін заявив про регламентні порушення.

"Але, коли стоїть питання про підписання Угоди про асоціацію України, коли стоїть питання про здоров'я вашого лідера, то будь-які посилання на регламентні норми - це цинізм, і цей цинізм ви виявляєте особисто. Є два варіанти такої вашої поведінки: або ви категорично проти підписання угоди (про асоціацію з ЄС - ІФ) і хочете його зірвати таким чином, або ви не хочете, щоб Юлія Тимошенко лікувалася, бо ви боїтеся, що вона вийде на волю і вам доведеться подивитися їй в очі", - сказав депутат.

"Ще більш цинічним був законопроект, який не підтримала більшість у цьому залі, - це законопроект А.Яценюка (№ 2293), який він зняв потайки, без публічних пояснень . У ньому він пропонував, щоб громадяни України лікувалися під конвоєм за кордоном, щоб туди їх доправляли в наручниках. Мабуть, коли автор писав цей законопроект, то потайки уявляв, як Юлію Тимошенко, його опонента, відправлятимуть під конвоєм за кордон", - додав В.Олійник.

"Законопроекти Міщенка та Лабунської - недосконалі, їх треба доопрацьовувати, і ми готові це робити, за умови, що опозиція активно братиме участь у голосуванні. Але ці законопроекти можна брати за основу", - зазначив він.

"Ми повинні це питання розглянути в залі ВР і припинити спекуляції. А громадяни мають зрозуміти - опозиція не є опозицією проти влади", - сказав депутат. "Ви - опозиція проти України і ЄС. Ганьба" - наголосив політик, апелюючи до представників опозиційних фракцій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА