18:58 24.10.2013

Місія Кокса-Квасневського наступного тижня повертається в Україну

2 хв читати

Спостережна місія Європейського парламенту у складі екс-президентів Пета Кокса та Александра Квасневського наступного тижня знову відвідає Україну.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер у Брюсселі повідомив заступник голови партії "Батьківщина" Григорій Немиря, який взяв участь у засіданні саміту Європейської народної партії, що відбувається напередодні саміту Європейського Союзу.

Зокрема, під час обговорення ситуації в Україні та в контексті місії Кокса-Квасневського було зазначено, що "рахунок йде на дні".

Як повідомлялося, П.Кокс та А.Квасневський стали спостерігачами від Європарламенту в судових процесах над Ю.Тимошенко й розпочали роботу 11 червня 2012 року. Відповідних домовленостей досягли прем'єр-міністр України Микола Азаров і президент Європарламенту Мартін Шульц.

Пізніше їхній мандат було розширено: окрім справ Ю.Тимошенко, вони також спостерігали за справами екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та колишнього виконувача обов'язків міністра оборони Валерія Іващенка.

18 квітня 2013 року доповідь місії обговорювалася в Страсбурзі у рамках засідання Конференції президентів Європейського парламенту. За підсумками дискусії було ухвалено рішення про продовження місії до вересня цього року. 15 жовтня на позачерговому засіданні конференції президентів ЄП мандат спостережної місії було продовжений ще на місяць - до середини листопада.

Президент ЄП М.Шульц зазначив, що нині необхідно знайти рішення, яке задовольнить всі сторони в ситуації зі "справою Тимошенко".

4 жовтня стало відомо, що А.Квасневський і П.Кокс передали Ю.Тимошенко пропозицію про лікування в Німеччині, і екс-прем'єр її прийняла. Крім того, вони подали президенту України прохання про помилування Ю.Тимошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА