17:19 25.10.2013

У Польщі Тимошенко не могла б навіть претендувати на помилування - регіонал Олійник

2 хв читати

Народний депутат фракції Партії регіонів Володимир Олійник вважає, що у вирішенні питання екс-прем'єра Юлії Тимошенко посилатися на польський досвід не зовсім коректно , оскільки в цій країні вона не змогла б навіть претендувати на помилування.

"Звичайно, у питанні лікування ув'язнених за кордоном ми б могли скористатися досвідом Польщі. Однак побоювання викликає той факт, що, скориставшись такою нормою законодавства (згідно з якою ув'язнені мають право лікуватися за кордоном), кілька сотень поляків так і не повернулися для подальшого відбування терміну ув'язнення в місцях позбавлення волі. З іншого боку, польський досвід не може бути прикладом у вирішенні питання Юлії Тимошенко, оскільки в цій країні вона не могла б навіть претендувати на помилування. Справа в тому, що конституція Польщі забороняє ухвалювати рішення про помилування вищих посадових осіб держави", - цитує слова В.Олійника прес-служба Партії регіонів у п'ятницю.

"Зокрема, ст. 139 конституції Польщі свідчить, що президент не має права ухвалювати рішення про помилування осіб, засуджених державним трибуналом. А держтрибунал розглядає справи щодо конституційної відповідальності вищих посадових осіб", - додав він.

Таким чином, за його словами, закликаючи помилувати Ю.Тимошенко, опозиція тим самим вимагає проігнорувати цілком європейську норму, чинну в нашого сусіда – Польщі.

"Знаючи цю норму, Александр Кваснєвський звертався до президента Віктора Януковича з проханням про часткове помилування. Але навіть часткове помилування не може бути застосоване до екс-прем'єра, оскільки порушує і українські, і європейські стандарти. Що стосується постійних відозв опозиції помилувати Юлію Тимошенко, то з кожним разом заклик "Юлі - волю" видається облудою і відвертим лицемірством", - вважає депутат.

"У першу чергу, саме для опозиційних лідерів вона зараз (коли заговорили про її можливе лікування у Німеччині) становить найбільшу небезпеку. Вони вже почали президентську виборчу кампанію, і екс-прем'єр для них немов кістка в горлі, особливо для Арсенія Яценюка. Ось і роблять вони все можливе, щоб заблокувати законопроекти про лікування ув'язнених за кордоном і не дати парламенту їх прийняти до вільнюського саміту", - підсумував В.Олійник.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА