14:25 29.10.2013

Чи зможуть законопроекти про лікування ув'язнених за кордоном вирішити проблему Тимошенко, мають сказати Кокс і Квасневський, - посол Франції

2 хв читати
Чи зможуть законопроекти про лікування ув'язнених за кордоном вирішити проблему Тимошенко, мають сказати Кокс і Квасневський, - посол Франції

Спостережна місія Європарламенту у складі Пета Кокса та Александра Квасневського має вирішити, чи зможе ухвалення українським парламентом законопроекту про лікування засуджених за кордоном замінити пропозицію про часткове помилування у вирішенні питання екс-прем'єра Юлії Тимошенко, заявив агентству "Інтерфакс-Україна" посол Франції в Україні Ален Ремі.

"Нині в Києві перебуває місія Кокса та Квасневського. І вони оцінюватимуть, якою мірою проект закону може замінити проект часткового помилування. Усе залежить від того, що міститься в законопроекті", - сказав посол.

"Ми знаємо, що на столі нині є три проекти (законопроекти, які зможуть вирішити питання Ю.Тимошенко, - ІФ), і все залежатиме від того, які висновки зроблять Кокс і Квасневський щодо них. Якщо їхні рекомендації стосуватимуться ухвалення такого законопроекту, то ми матимемо солідну базу та основу для виконання Україною своїх зобов'язань, необхідних для підписання угоди про асоціацію з ЄС", - додав А.Ремі.

Ю.Тимошенко заарештували 5 серпня 2011 року під час судового процесу в "газовій справі". 11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив її до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із Росією в 2009 році. Екс-прем'єр відбуває покарання в Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року.

Як відомо, звільнення або відправлення на лікування за кордон Ю.Тимошенко є однією з умов підписання угоди про асоціацію Україна ЄС. Питання підписання угоди розглядатимуть на саміті Східного партнерства, що відбудеться в листопаді у Вільнюсі.

Екс-президент Польщі Александр Квасневський і екс-президент Європейського парламенту Пет Кокс стали спостерігачами від Європарламенту в судових процесах над Ю.Тимошенко й розпочали роботу 11 червня 2012 року.

4 жовтня 2013 року стало відомо, що А.Квасневський і П.Кокс передали екс-прем'єрові Ю.Тимошенко пропозицію про лікування в Німеччині, й екс-прем'єр її прийняла. Крім того, вони подали президентові України прохання про помилування Ю.Тимошенко.

22 жовтня голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що Ю.Тимошенко згодна на часткове помилування.

Планується, що Верховна Рада Україна наступного пленарного тижня (5-8 листопада) розгляне три законопроекти, які зможуть вирішити питання екс-прем'єра Ю.Тимошенко: два стосуються лікування засуджених за кордоном і один передбачає амністію екс-прем'єра.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА