13:20 31.10.2013

Кокс і Кваснєвський зустрілися з Януковичем у Києві

2 хв читати

Спостережна місія Європарламенту у складі екс-президента ЄП Пета Кокса та екс-президента Польщі Александра Кваснєвського провели зустріч із президентом України Віктором Януковичем в його адміністрації в Києві, повідомляє "5 канал".

Зустріч тривала годину.

Про результати спілкування з главою української держави спостерігачі не повідомили. На запитання журналістки А.Кваснєвський відповів: "Ми ухвалили таке рішення, що під час нашої місії нічого не будемо коментувати, тому що ми працюємо".

Після обіду П.Кокс і А.Кваснєвський планують відвідати екс-прем'єра України Юлію Тимошенко в харківській лікарні.

Ю.Тимошенко було заарештовано 5 серпня 2011 року під час судового процесу щодо "газової справи" . 11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив її до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році. Екс-прем'єр відбуває покарання у Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року.

9 травня 2012 року Ю.Тимошенко перевели з колонії до Центральної клінічної лікарні № 5 (Харків). Тактику і медикаментозне лікування екс-прем'єра визначають німецькі лікарі з клініки "Шаріте" (Берлін).

Екс-президент Польщі Александр Кваснєвський та екс-президент Європейського парламенту Пет Кокс стали спостерігачами від Європарламенту щодо судових процесів над Ю.Тимошенко і розпочали роботу 11 червня 2012 року. Відповідних домовленостей було досягнуто між прем'єр-міністром України Миколою Азаровим і президентом Європарламенту Мартіном Шульцем.

4 жовтня 2013 року стало відомо, що А.Кваснєвський та П.Кокс передали екс-прем'єру Юлії Тимошенко пропозицію про лікування в Німеччині і екс-прем'єр пристала на неї. Крім того, вони подали президенту України прохання про помилування Ю.Тимошенко.

17 жовтня 2013 року президент України Віктор Янукович заявив, що Верховна Рада може ухвалити рішення про можливість лікування екс-прем'єра Ю.Тимошенко за кордоном і пообіцяв підписати такий закон.

22 жовтня голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що Ю.Тимошенко згодна на "часткове помилування".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА