15:58 31.10.2013

Кокс і Кваснєвський приїхали до Тимошенко до харківської лікарні

3 хв читати
Кокс і Кваснєвський приїхали до Тимошенко до харківської лікарні

Спостерігачі від Європейського парламенту, екс-президент Польщі Александр Кваснєвський та колишній президент Європарламенту Пет Кокс приїхали до Центральної клінічної лікарні № 5 "Укрзалізниці" (Харків), де проходить курс лікування екс-прем'єр Юлія Тимошенко.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", кортеж із мікроавтобусом, в якому перебували П.Кокс і А.Кваснєвський, в'їхав на територію лікарні в супроводі двох автомобілів ДАІ о 15.47.

Прибічники Ю.Тимошенко, які чергують під лікарнею, зустріли кортеж криками "Юлі - волю!".

Раніше, за інформацією "5 каналу", П.Кокс і А.Кваснєвський зустрілися з президентом Віктором Януковичем в його адміністрації в Києві. Зустріч тривала годину.

Про результати спілкування з главою української держави спостерігачі не повідомили. На запитання журналістки А.Кваснєвський відповів: "Ми ухвалили таке рішення, що під час нашої місії нічого не будемо коментувати, тому що ми працюємо".

Спостерігачі від ЄП прилетіли до Києва 29 жовтня. До від'їзду до Харкова вони зустрічалися з прем'єр-міністром України Миколою Азаровим та секретарем РНБО Андрієм Клюєвим. За інформацією газети "КоммерсантЪ", А.Кваснєвський та П.Кокс також зустрілися з народними депутатами від Партії регіонів, які просили переконати опозицію, що питання Ю.Тимошенко - "проблема не лише влади", і передали їм тексти законопроектів, пов'язаних із вирішенням цього питання, що попередньо заплановано розглянути на засіданні Верховної Ради 5 листопада.

Це вже другий візит А.Кваснєвського і П.Кокса до України після рішення про продовження місії на місяць, до 12 листопада. Перший відбувся минулого тижні - 21-22 жовтня.

Як повідомлялося, П.Кокс і А.Кваснєвський є спостерігачами від Європарламенту щодо судових процесів над Ю.Тимошенко, вони розпочали роботу 11 червня 2012 року. Відповідних домовленостей було досягнуто між М.Азаровим і президентом Європарламенту Мартіном Шульцем. Пізніше їх мандат було розширено: окрім справ Ю.Тимошенко, вони також спостерігали за справами екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і колишнього тимчасово виконувача обов'язків міністра оборони Валерія Іващенка.

18 квітня 2013 року доповідь місії обговорювали в Страсбурзі в рамках засідання Конференції президентів Європейського парламенту. За підсумками дискусії було ухвалено рішення про продовження місії до вересня цього року.

4 жовтня 2013 року стало відомо, що А.Кваснєвський та П.Кокс передали Ю.Тимошенко пропозицію про лікування в Німеччині і екс-прем'єр пристала на неї. Крім того, вони подали президенту України прохання про помилування Ю.Тимошенко.

15 жовтня на позачерговому засіданні конференції президентів ЄП мандат наглядової місії було продовжено ще на місяць - до 12 листопада. Її висновки матимуть вирішальне значення у разі ухвалення Євросоюзом рішення про те, чи слід підписувати Угоду про асоціацію з Україною.

25 жовтня народний депутат від "Батьківщини" Сергій Соболєв оприлюднив відкритий лист Ю.Тимошенко, в якому екс-прем'єр обіцяє заради євроінтеграції України приймати всі пропозиції наглядової місії ЄП, "якими б важкими вони не були". Окрім того, Ю.Тимошенко обіцяє, якщо місія ЄП відмовиться від процедури її помилування і вирішить, що проблему потрібно вирішувати шляхом ухвалення закону, фракція "Батьківщини" підтримає той законопроект, що буде узгоджено з П.Коксом і А.Кваснєвським.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА