17:30 31.10.2013

Залишаючи лікарню Тимошенко, Кваснєвський запевнив прибічників екс-прем'єра, що з нею "все буде добре"

3 хв читати
Залишаючи лікарню Тимошенко, Кваснєвський запевнив прибічників екс-прем'єра, що з нею "все буде добре"

Спостерігачі від Європейського парламенту екс-президент Польщі Александр Кваснєвський та колишній президент Європарламенту Пет Кокс поїхали з ЦКЛ № 5 (Харків), де проходить курс лікування екс-прем'єр України Юлія Тимошенко.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", кортеж з мікроавтобусом, в якому перебували П.Кокс і А.Кваснєвський, залишив територію лікарні в супроводі машини ДАІ о 17.03, як зазвичай, не зупиняючись біля журналістів, які очікували перед входом до ЦКЛ.

Водночас прибічники екс-прем'єра, що чергували в холі лікарні, запитали А.Квасьнєвського, що буде з Ю.Тимошенко, на що він відповів: "Все буде добре , ми над цим працюємо".

Крім того, за інформацією джерела агентства, спостерігачі планують повернутися до України наступного тижня, ймовірно 7-8 листопада.

Прибічники Ю.Тимошенко, які чергують під лікарнею, проводили машини, скандуючи "Юлі - волю!"

На території ЦКБ спостерігачі Європарламенту перебували понад годину.

Спостерігачі від ЄП прилетіли до Києва 29 жовтня. До від'їзду до Харкова вони зустрічалися з прем'єр-міністром України Миколою Азаровим та секретарем РНБО Андрієм Клюєвим. За інформацією газети "КоммерсантЪ" А.Кваснєвський та П.Кокс також зустрілися з народними депутатами від Партії регіонів, які просили переконати опозицію, що питання Тимошенко - "проблема не лише влади" і передали їм тексти законопроектів, пов'язаних із вирішенням цього питання, що попередньо заплановано розглянути на засіданні Верховної Ради 5 листопада.

Це вже другий візит А.Кваснєвського і П.Кокса до України після рішення про продовження місії на місяць, до 12 листопада. Перший відбувся минулого тижня - 21-22 жовтня.

Як повідомлялося, П.Кокс і А.Кваснєвський є спостерігачами від Європарламенту щодо судових процесів над Ю.Тимошенко, вони розпочали роботу 11 червня 2012 року. Відповідних домовленостей було досягнуто між М.Азаровим і президентом Європарламенту Мартіном Шульцем. Пізніше їх мандат було розширено: окрім справ Ю.Тимошенко, вони також спостерігали за справами екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і колишнього тимчасово виконувача обов'язків міністра оборони Валерія Іващенка.

18 квітня 2013 року доповідь місії обговорювали в Страсбурзі в рамках засідання Конференції президентів Європейського парламенту. За підсумками дискусії було ухвалено рішення про продовження місії до вересня цього року.

4 жовтня 2013 року стало відомо, що А.Кваснєвський та П.Кокс передали Ю.Тимошенко пропозицію про лікування в Німеччині і екс-прем'єр пристала на неї. Крім того, вони подали президенту України прохання про помилування Ю.Тимошенко.

15 жовтня на позачерговому засіданні конференції президентів ЄП мандат наглядової місії було продовжено ще на місяць - до 12 листопада. Її висновки матимуть вирішальне значення у разі ухвалення Євросоюзом рішення про те, чи слід підписувати Угоду про асоціацію з Україною.

25 жовтня народний депутат від "Батьківщини" Сергій Соболєв оприлюднив відкритий лист Ю.Тимошенко, в якому екс-прем'єр обіцяє заради євроінтеграції України приймати всі пропозиції наглядової місії ЄП, "якими б важкими вони не були". Окрім того, Ю.Тимошенко обіцяє, якщо місія ЄП відмовиться від процедури її помилування і вирішить, що проблему потрібно вирішувати шляхом ухвалення закону, фракція "Батьківщини" підтримає той законопроект, що буде узгоджено з П.Коксом і А.Кваснєвським.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА