11:52 01.11.2013

Лабунська рада високій оцінці її законопроекту з боку Кокса та Кваснєвського

3 хв читати
Лабунська рада високій оцінці її законопроекту з боку Кокса та Кваснєвського

Народний депутат України Анжеліка Лабунська (позафракційна) рада, що спостерігачі місії Європарламенту Пет Кокс і Александр Кваснєвський високо оцінили її законопроект про лікування ув'язнених за кордоном.

"Я дуже рада, що спостерігачі від Європарламенту в Україні Александр Кваснєвський і Пет Кокс високо оцінили мій законопроект. Це хороший знак. Я сподіваюся, що кожен народний депутат, незалежно від політичної приналежності, продемонструє політичну мудрість в ухваленні цього законопроекту", - зазначається в її коментарі, переданому агентству "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю.

"Від результатів вирішення "питання Тимошенко" залежатиме майбутнє нашої держави. Я дуже хочу, щоб Україна таки підписала Угоду про асоціацію з ЄС у Вільнюсі в листопаді цього року. А оскільки "питання Тимошенко" є головним для підписання Угоди - ми маємо прийти до єдиного знаменника в його вирішенні. Часу залишилося не так вже багато", - переконана А.Лабунська.

Як повідомлялося, 31 жовтня спостерігачі від Європарламенту Александр Кваснєвський і Пет Кокс заявили , що вважають законопроект позафракційного народного депутата Анжеліки Лабунської найоптимальнішим для досягнення консенсусу в питанні лікування засуджених за кордоном, що, в свою чергу, позитивно вплине на вирішення "питання Тимошенко".

"Наша місія вивчила всі законопроекти щодо лікування засуджених за кордоном. Ми дійшли висновку, що законопроект п. Лабунської є найкращою основою, на якій варто створювати та шукати необхідний консенсус між проурядовими та опозиційними партіями", - йдеться в заяві спостерігачів, оприлюдненій представництвом Євросоюзу в Україні в четвер, 31 жовтня.

Як відомо, звільнення або відправлення на лікування за кордон Ю.Тимошенко є однією з умов підписання Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Питання підписання Угоди розглядатимуть на саміті Східного партнерства, що відбудеться 28-29 листопада у Вільнюсі.

А.Лабунська 22 жовтня внесла до Верховної Ради свій законопроект про можливість лікування засуджених за кордоном у разі, якщо за рік безперервного стаціонарного лікування в лікарні за межами установи пенітенціарної системи ув'язнений не досяг повного лікування. Згідно з цим же документом вона пропонує, щоб суд одночасно ухвалив рішення про звільнення такої особи від покарання через хворобу. Депутат пропонує внести поправки до Кримінального кодексу України, що передбачають:

"У разі неможливості отримання належного лікування і медичної допомоги в пенітенціарних закладах та установах охорони здоров'я України, особи, засуджені до позбавлення волі, мають право на лікування за кордоном. Рішення про лікування за кордоном особи, засудженої до позбавлення волі, ухвалює суд за умови, що така особа протягом не менше 365 днів безперервно проходила стаціонарне лікування в установі (-ах) охорони здоров'я України за межами пенітенціарних закладів та таке лікування не привело до повного одужання такої особи".

Відповідно до запропонованих змін, підставою для рішення суду про лікування за кордоном такої особи є довідка ( - и ) установи ( - в) охорони здоров'я України за межами пенітенціарної служби, в якому засуджений проходив стаціонарне лікування безперервно протягом не менше 365 днів, про період перебування такої особи на стаціонарному лікуванні і письмову заяву закладу охорони здоров'я (клініки, госпіталю тощо) іноземної держави про згоду прийняти таку особу на лікування.

"Ухвалюючи рішення про лікування за кордоном особи, засудженої до позбавлення волі, суд зобов'язаний одночасно ухвалити рішення про звільнення такої особи від покарання через хворобу", - йдеться в законопроекті.

Заплановано, що Верховна Рада України наступного пленарного тижня (5-8 листопада) розгляне три законопроекти, що зможуть вирішити питання екс-прем'єра Ю.Тимошенко: два стосуються лікування засуджених за кордоном і один передбачає амністію екс-прем'єра.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА