15:57 01.11.2013

Радник президента РФ: Підписавши угоду про асоціацію з ЄС, Україна не зможе зближувати своє нормативне регулювання з країнами МС

3 хв читати

Радник президента Російської Федерації Сергій Глазьєв наполягає, що низка статей проекту угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом порушує положення договору про дружбу з Росією.

"Понад десяток статей проекту угоди про асоціацію України з ЄС порушують цей договір", - сказав він, виступаючи на міжнародній конференції "Економічні та правові наслідки підписання Україною угоди про асоціацію з ЄС для промисловості України" в п'ятницю в Харкові.

С.Глазьєв також перерахував ті статті, які, на його думку, порушують договір про дружбу Росії та України.

"Я можу їх перерахувати для МЗС. Думаю, вони читатимуть матеріали круглого столу. Це статті 56, 64, 69, 80, 84, 114, 133, 153, 256, 417, 428, 474, 475, 478 цієї угоди, які встановлюють обов'язок України погоджувати свої чинні та майбутні закони і нормативне регулювання із законодавством Євросоюзу", - сказав він.

С.Глазьєв також процитував статтю 13 великого договору про дружбу Росії та України, "оскільки в українському МЗС, мабуть, забули текст цього договору". "Стаття 13. Високі договірні сторони утримуються від дій, що можуть завдати шкоди одна одній", - процитував він.

На думку радника президента Росії, те, що відбудеться після підписання угоди про асоціацію, завдасть дуже серйозної шкоди російсько-українським відносинам.

"Те, що відбудеться після підписання угоди про асоціацію, завдасть нам дуже серйозних безповоротних і довгострокових економічних збитків. У цьому немає жодних сумнівів", - сказав С.Глазьєв.

Він нагадав, що стаття 13 великого договору передбачає створення умов для вільного переміщення товарів, послуг, капіталів та робочої сили, і, відповідно до цієї статті, сторони вживають ефективних заходів для погодження стратегії здійснення економічних реформ, поглиблення економічної інтеграції на основі взаємної вигоди та гармонізації господарського законодавства.

На його думку, угода про асоціацію України та ЄС передбачає односторонню залежність України від законодавства ЄС, норми якого, за словами С.Глазьєва, після підписання угоди стануть обов'язковими для України у сфері торговельної політики, митного регулювання, санітарного, ветеринарного, фітосанітарного контролю, а також у сфері субсидій держзакупівель та інших.

"Таким чином, із цього аналізу випливає, що, підписавши угоду про асоціацію з ЄС, Україна не зможе вже ні гармонізувати, ні зближувати своє нормативне регулювання з нашим, тому що всі питання, які Росія, Білорусь та Казахстан передали у ведення Митного союзу, українське керівництво, у разі підписання угоди, делегує ЄС", - заявив він.

Він також наголосив, що все це свідчить про те, що, підписуючи угоду про асоціацію з ЄС, керівництво України порушить ст. 13 договору про дружбу з Росією.

"Цей договір має фундаментальний характер, тому що в разі його порушення або припинення дії ми практично залишаємося ні з чим і будемо вимушені всі питання починати спочатку, зокрема питання про кордони", - наголосив С.Глазьєв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз техніку підрозділам ППО та військової авіації

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА