14:19 04.11.2013

Спікер ВР запевняє, що парламент розгляне всі чотири законопроекти щодо вирішення питання Тимошенко

3 хв читати
Спікер ВР запевняє, що парламент розгляне всі чотири законопроекти щодо вирішення питання Тимошенко

Усі чотири законопроекти, спрямовані на вирішення питання екс-прем’єра Юлії Тимошенко, буде винесено на розгляд до сесійної зали, але своє рішення щодо них має надати профільний комітет, заявляє голова Верховної Ради Володимир Рибак.

"Я прогнозів не даю. Всі чотири законопроекти направлено до комітету. Сьогодні о 14.00 відбудеться засідання комітету, про це доповів керівник комітету. Вони мають розглянути всі чотири закони та внести свої пропозиції до Верховної Ради", - розповів В.Рибак журналістам у понеділок.

За його словами, наразі всі чотири законопроекти вже внесено до порядку денного засідань парламенту в четвер.

"Але якщо буде раніше рішення комітету, ми зранку завтра погоджуватимемо першим питанням порядок денний сесії на цей тиждень, то ми можемо перенести розгляд цих законопроектів і на завтра, і на середу", - сказав В.Рибак.

Водночас, за словами спікера, парламент розглядатиме всі чотири законопроекти.

Як очікується, парламентський комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності на своєму засіданні в понеділок, 4 листопада, розгляне законопроекти, в яких пропонується дозволити лікування засуджених за кордоном. За словами керівника комітету Андрія Кожем’якіна, на засіданні буде розглянуто чотири законопроекти стосовно можливості лікування за кордоном засуджених осіб.

Як планується, на пленарному засіданні Верховної Ради 5 листопада на розгляд виносяться законопроекти: лідерів трьох опозиційних фракцій - "Батьківщина" Арсенія Яценюка, "УДАР" Віталія Кличка та "Свобода" Олега Тягнибока - про заборону вибіркового правосуддя і зняття перешкод для підписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС (№3479); народного депутата Сергія Міщенка (позафракційного) про внесення змін до Кримінально-виконавчого кодексу України (№2453а) і А.Лабунської - про внесення змін до ст. 84 Кримінального кодексу України про можливість лікування засуджених за кордоном (№3461).

Так, згідно із законопроектом С.Міщенка, до Кримінального процесуального кодексу України потрібно внести зміни про можливість відстрочення виконання вироку у зв'язку з хворобою засудженого, що потребує лікування за кордоном.

А.Лабунська запропонувала законопроект про можливість лікування засуджених за кордоном у разі, якщо за рік безперервного стаціонарного лікування в лікарні за межами установи пенітенціарної системи ув'язнений не досяг повного одужання. У цьому документі вона також пропонує, щоб суд одночасно ухвалив рішення про звільнення такої особи від покарання через хворобу.

Законопроект А.Яценюка, В.Кличка й О.Тягнибока передбачає норму індивідуального акту амністії для осіб, стосовно яких було ухвалено рішення Європейського суду з прав людини. "Особи, стосовно яких... встановлено факти застосування вибіркового правосуддя або порушення Україною ст. 18 Конвенції про захист прав людини та основних свобод, підлягають помилуванню згідно з Конституцією України, або до них застосовується амністія", - зазначається в тексті законопроекту.

Крім того, в опозиційному законопроекті містяться положення про звільнення Ю.Тимошенко особисто й погашення їй судимості.

Також 1 листопада в парламенті було зареєстровано законопроект позафракційного народного депутата Володимира Купчака про гуманізацію законодавства про попереднє ув’язнення і забезпечення конституційних прав і свобод узятих під варту, засуджених до позбавлення волі, а також тих, хто перебуває на лікуванні за межами установ виконання покарань засуджених осіб. Пропонується надати засудженим право на отримання медичної допомоги за межами установ виконання покарань у державних і комунальних закладах охорони здоров'я на безоплатній основі або в приватних закладах охорони здоров'я на платній основі, зокрема за кордоном.

В.Купчак пропонує дозволити лікування засуджених у лікувальних закладах за кордоном із забезпеченням дотримання режиму утримання засуджених, визначеного цим Кодексом, який підтверджується гарантійним письмовим зобов'язанням уряду іноземної держави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА