15:55 04.11.2013

ВР може розглянути всі 4 законопроекти з вирішення питання Тимошенко без розгляду їх профільним комітетом - Кожем’якін

3 хв читати

Голова парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Андрій Кожем’якін не виключає, що парламент може розглянути чотири законопроекти, спрямовані на вирішення питання Тимошенко, без рішення очолюваного ним комітету.

"Як говорить голова Верховної Ради Володимир Васильович Рибак, Верховна Рада, тобто зал Верховної Ради, може зробити все. Є така норма в законі про регламент, яка називається ad hoc, яка голосується й ухвалюється відповідне рішення", - сказав А.Кожем’якін в інтерв'ю журналістам, відповідаючи на запитання, чи може бути розглянуто без рішення профільного комітету чотири законопроекти, що регулюють питання лікування українських ув'язнених за кордоном, якщо члени комітету так і не зможуть зібратися на засідання.

Він наголосив, що згідно з процедурою законопроекти має бути розглянуто в комітеті, щодо них має бути ухвалено рішення, після чого такі законопроекти можуть бути представлені в сесійній залі. "Але якщо Верховна Рада 226 голосами визначиться, що це треба зробити без комітету, без висновків і негайно, вона так зробить", - сказав А.Кожем’якін, додавши, що такі приклади в історії роботи парламенту були.

Керівник комітету також сказав, що на засіданні комітету в понеділок була можливість розглянути ці законопроекти, але цьому перешкодили депутати-члени комітету від Партії регіонів, які не явилися на його засідання. "Нічого не заважає завтра вранці розглянути ці законопроекти, і вже в четвер винести їх на розгляд, але їм (депутатам Партії регіонів - ІФ) щось не подобається, і вони тягнуть час. Це якраз і є технологією для того, щоб зірвати", - сказав А.Кожем’якін, додавши, що "в ці дні ми якраз і побачимо обличчя тих людей, які хочуть підписати угоду (про асоціацію з ЄС - ІФ), і тих, які не хочуть цього".

На засіданні комітету, що не відбулося, автор одного із законопроектів Анжеліка Лабунська запропонувала А.Кожем’якіну провести засідання комітету у вівторок. Вона зазначила, що на засідання парламенту о 10.00 зберуться народні депутати, зокрема члени комітету, і після реєстрації о 10:05 можна було б скликати засідання для того, щоб розглянути всі чотири законопроекти, що стосуються вирішення питання Тимошенко.

Як повідомлялося, засідання парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, заплановане на понеділок, не зібрало необхідного кворуму. До комітету входять 17 народних депутатів, для проведення засідання на ньому мають бути присутніми не менше ніж дев’ять парламентарів, але були присутніми лише семеро, а всі дев’ять членів комітету від Партії регіонів на засідання не прийшли.

Раніше голова Верховної Ради Володимир Рибак заявив, що всі чотири законопроекти, спрямовані на вирішення питання Тимошенко, буде винесено на розгляд до сесійної зали, але своє рішення щодо них має надати профільний комітет. Він також зазначив, що всі чотири законопроекти вже внесено до порядку денного засідань парламенту в четвер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА