16:54 04.11.2013

Регулювання питання голосування українців, що проживають за кордоном, має бути позбавлене політичного забарвлення - КВУ

2 хв читати

Голова Комітету виборців України Олександр Черненко зазначає, що врегулювання питання з голосуванням українських громадян, які проживають за кордоном, не повинно розглядатися з позиції надання переваг якимсь певним українським політичним силам.

"Неправильно говорити, що це вигідно опозиції. Наприклад, у Росії проживає менше трудових мігрантів, ніж на Заході. У тому самому Придністров'ї - близько 100 тис. українських виборців, і вони більше голосують за нинішню владу", - сказав він під час круглого столу в Києві в понеділок.

О.Черненко нагадав, що, згідно з рішенням Конституційного Суду, зарубіжні українці можуть голосувати лише за партійними списками в умовах змішаної виборчої системи на парламентських виборах.

У свою чергу позафракційний народний депутат Олег Канівець зазначив, що влада боїться не опозиційного голосування українських трудових мігрантів, що проживають за кордоном, а більше побоюється того, що у разі отримання ними права голосування за кандидатів в одномандатних округах з появою близько 20 закордонних округів у парламенті може з'явитися ціла фракція представників громадян, що проживають за межами України.

"І це самостійні люди, яких не можна купити, не можна залякати", - наголосив він.

У свою чергу присутні на засіданні круглого столу народні депутати від партії "УДАР" Валентин Наливайченко та від партії "Батьківщина" Андрій Шевченко висловилися на підтримку необхідності вирішення питання з голосуванням українців за кордоном.

Зокрема, В.Наливайченко зазначив, що нині українським трудовим мігрантам дедалі складніше отримувати необхідні документи в консульських установах. За його словами, Україні також необхідно серйозно відреагувати на ідеї, що лунають в Росії, щодо введення для українців принципів перетину кордону виключно за закордонним паспортом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА