11:36 05.11.2013

S&P підтвердило рейтинг Києва на рівні "В-" і знизило рейтинги Дніпропетровська та Івано-Франківська

2 хв читати
S&P підтвердило рейтинг Києва на рівні "В-" і знизило рейтинги Дніпропетровська та Івано-Франківська

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's (S&P) підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг міста Києва на рівні "В-" і знизило до цього самого рівня рейтинги Дніпропетровська та Івано-Франківська.

Як повідомляється в прес-релізі агентства, відповідну рейтингову дію зроблено слідом за зниженням рейтингів України.

Негативний прогноз за всіма рейтингами відображає аналогічний прогноз за рейтингами України, що передбачає можливість зниження рейтингу в разі зниження суверенних рейтингів, наголошує S&P.

У документі також зазначено, разом із тим, що рейтинги Дніпропетровська та Івано-Франківська обмежені рівнем кредитних рейтингів України за зобов'язаннями в іноземній валюті, агентство, відповідно до своїх критеріїв, визначило індикативний рівень кредитоспроможності міст на рівні "b". При цьому пояснюється, що індикативний рівень кредитоспроможності не є рейтингом; це спосіб оцінки кредитоспроможності регіональних і місцевих органів влади, оснований на припущенні про відсутність обмеження з боку суверенного рейтингу.

"Індикативний рівень кредитоспроможності являє собою результат оцінки індивідуального кредитного профілю регіональних і місцевих органів влади та впливу системи міжбюджетних відносин, у рамках якої вони діють", - зазначено в прес-релізі.

Крім цього, агентство зменшило рейтинги Дніпропетровська та Івано-Франківська за національною шкалою до рівня "uaBBB-" з "uaA-".

Як повідомлялося, рейтингове агентство S&P на початку листопада поточного року зменшило довгостроковий рейтинг України до рівня "B-" з "B", підтвердивши прогноз щодо рейтингу "негативний".

Агентство також зменшило рейтинг України за національною шкалою до рівня "uaBBB-" з "uaA-", але підтвердило короткостроковий рейтинг "B".

Рішення погіршити рейтинги S&P пояснює сумнівами в тому, що стратегія уряду забезпечить достатній обсяг іноземної валюти для задоволення підвищеної потреби в зовнішньому фінансуванні.

Раніше, наприкінці вересня міжнародне рейтингове агентство Moody's знизило рейтинг України до "Саа1" з "B3" і помістило його на перегляд для можливого подальшого зниження.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА