14:24 05.11.2013

Томенко: Вихідний і святкування річниці визволення Києва від німецько-фашистських загарбників - це піар-акція влади

2 хв читати
Томенко: Вихідний і святкування річниці визволення Києва від німецько-фашистських загарбників - це піар-акція влади

Вихідний день святкування річниці визволення Києва від німецько-фашистських загарбників 6 листопада є політичною піар-акцією влади, переконаний голова комітету з питань свободи слова та інформації Верховної Ради Микола Томенко.

"Це недоцільно з історичної, і з етичної, моральної точок зору (святкування річниці визволення Києва - ІФ). Доцільність тут є тільки з політичної або передвиборчої точки зору", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок, відповідаючи на запитання про доцільність встановлення вихідного дня 6 листопада для святкування річниці визволення Києва від німецьких загарбників у роки Великої Вітчизняної війни.

За словами депутата, робота всіх обласних державних адміністрацій буде розписана і буде спрямована на "героїчну боротьбу нинішніх чиновників із німецько-фашистськими загарбниками".

"Пояснення дуже просте: вважається, що таким чином влада зможе розширити кількість своїх прихильників за рахунок такої, умовно кажучи, антифашистської реклами і пропаганди, назвавши частину своїх опонентів фашистами і почати боротьбу з фашистами", - сказав він.

М.Томенко зазначив, що з історичної точки зору святкувати таку річницю невиправдано, оскільки битва за визволення Києва була однією з найтрагічніших і кровопролитних сторінок в історії ВВВ, втрати становили десятки тисяч людей.

"Тому було б правильно, скоріше, розповісти правду про це, згадати і пом'янути загиблих людей, і, найважливіше, надати допомогу тим людям, які пройшли війну і потребують такої підтримки", - вважає депутат.

"Я не вважаю, що з історичної чи моральної точки зору, наприклад, рок-концерт допоможе ветеранам війни", - підкреслив він.

За його словами, йдеться виключно про передвиборчий процес і найближчим часом ми станемо свідками політичного змагання", хто з голів обласних адміністрацій організує найбільшу історичну реконструкцію.

Також М.Томенко наголосив, що такі заходи не мають одноразового характеру і влада має намір продовжувати їх і в майбутньому.

"Ні, це не одноразова акція. Я якраз хочу сказати про те, що це буде системне святкування. Після відзначення визволення Києва буде організовано святкування визволення України, так само організують вихідний день, проведуть історичні реконструкції та паради, потім 9 травня 2014 року відсвяткують 70-річчя перемоги у Великій Вітчизняній війні. Отже, складається враження, що влада замість того, щоб боротися з безробіттям і бідністю, бореться з міфічним фашизмом".

М.Томенко наголосив, що такі дії з боку української влади "потрібно пояснювати як політичну технологію коштом громадян".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА