19:08 07.11.2013

Регіонали відкидають пропозиції опозиції щодо процедури ухвалення євроінтеграційних законів - Яценюк

2 хв читати

Фракція Партії регіонів не погодилася з жодною з пропозицій опозиції щодо не ухвалених ще євроінтеграційних законопроектів, повідомив лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

"Ми поставили найпростіше запитання: коли ви зможете погодитися на розгляд законопроекту, який дає можливість Юлії Тимошенко отримати медичну допомогу за кордоном. Відповідь була чіткою: не знаємо", - сказав А.Яценюк журналістам після консультацій керівників фракцій із місією спостерігачів Європарламенту в складі екс-президента Польщі Александра Квасневського та екс-президента Європарламенту Пета Кокса.

"Тепер ми можемо відповідально заявити у присутності наших європейських партнерів: Партія регіонів заявила про те, що вона не буде підписувати угоду з Європейським Союзом, оскільки страх перед Юлією Тимошенко для них вище, ніж доля 45 млн українців", - зазначив він.

Лідер фракції "Батьківщина" заявив, що наразі не йдеться про повне чи часткове помилування екс-прем'єра Ю.Тимошенко.

"Йдеться про те, що опозиція виявила повний конформізм у питанні того, щоб Юлія Тимошенко отримала право на медичну допомогу й угоду (про асоціацію з ЄС - ІФ) було підписано, але жодну з наших пропозицій не підтримала фракція Партії регіонів", - сказав він.

А.Яценюк розповів, що опозиція запропонувала три варіанти виходу з нинішньої ситуації.

За його словами, опозиція запропонувала проголосувати в четвер у першому читанні законопроект України про прокуратуру, запропонований президентом, про вибори народних депутатів України в редакції Партії регіонів також у першому читанні та ухвалити рішення про негайне створення робочої групи з підготовки єдиного погодженого законопроекту щодо звільнення Ю.Тимошенко і на пленарному засіданні в п'ятницю розглянути в другому читанні та в цілому всі три законопроекти.

"Ухвалити президентський закон про прокуратуру, ухвалити закон Партії регіонів про вибори народних депутатів України та ухвалити спільний законопроект, який дає можливість Юлії Тимошенко отримати медичну допомогу за кордоном", - наголосив А.Яценюк.

За словами лідера фракції "Батьківщина", ці пропозиції фракція Партії регіонів не підтримала.

А.Яценюк також повідомив, що опозиція запропонувала в першому читанні два законопроекти - про прокуратуру та вибори народних депутатів - і у вівторок, 12 листопада, провести позачергове пленарне засідання Верховної Ради.

"І у вівторок проголосувати всі три законопроекти в першому та другому читанні і в цілому для того, щоб президент підписав їх у вівторок, у середу щоб їх було опубліковано, а саме в четвер звітуватиме місія Європейського парламенту, яка дасть зелене світло Україні щодо підписання угоди", - сказав він.

Однак, за словами А.Яценюка, і на цю пропозицію фракція Партії регіонів не погодилася.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА