12:15 11.11.2013

Звіт Кокса-Кваснєвського в ЄП відбудеться 13 листопада

2 хв читати
Звіт Кокса-Кваснєвського в ЄП відбудеться 13 листопада

Звіт місії Європейського парламенту (ЄП) екс-президента Польщі Александра Кваснєвського та колишнього президента ЄП Пета Кокса буде представлено на Конференції президентів Європарламенту 13 листопада, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у представництві Євросоюзу.

"Одразу ж після візиту до України, який відбудеться 12-13 листопада, П.Кокс та А.Кваснєвський полетять до Брюсселя, де представлять у середу остаточний звіт на засіданні Конференції президентів Європарламенту", - повідомили у прес-службі представництва ЄС у Києві.

Згідно з інформацією, у вівторок П.Кокс та А.Кваснєвський здійснять свій останній перед звітом візит до України. У представництві ЄС не уточнили, яка програма цього візиту.

Швидше за все, П.Кокс та А.Кваснєвський традиційно зустрінуться з представниками української влади та політиками, а також, можливо, знову відвідають екс-прем'єра Юлію Тимошенко в харківській лікарні. Крім того, не виключено участь представників місії ЄП у позачерговому засіданні парламенту 13 листопада, присвяченому законопроекту про лікування засуджених за кордоном.

Як відомо, на підставі звіту місії Кокса-Кваснєвського у Європарламенті країни-члени ЄС ухвалюватимуть рішення щодо підписання Угоди про асоціацію з Україною на саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі 28-29 листопада. П.Кокс та А.Кваснєвський стали спостерігачами від Європейського парламенту із судових процесів над екс-прем'єром України Юлією Тимошенко і розпочали роботу 11 червня 2012 року. Пізніше їхній мандат було розширено. 15 жовтня нинішнього року на позачерговому засіданні конференції президентів ЄП мандат наглядової місії було продовжено до середини листопада. Президент ЄП Мартін Шульц відзначив необхідність знайти рішення, що задовольнить усі сторони в ситуації зі "справою Тимошенко".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА