14:38 12.11.2013

Стаття, яку інкримінують Власенку, - це "битовуха", за яку не передбачено запобіжний захід, - адвокат

2 хв читати

За статтею, за якою підозрюють захисника екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергія Власенка, запобіжний захід узагалі не обирається, а всі дії спрямовані на те, щоб С.Власенко не міг забезпечувати захист Ю.Тимошенко, переконаний адвокат підозрюваного Олександр Плахотнюк.

"125 стаття Кримінального кодексу - легкі тілесні ушкодження - і цим займається ціле Головне слідче управління Генеральної прокуратури. Це міліцейська стаття, і взагалі стаття, за якою не те що питання про обрання запобіжного заходу не розглядається, це стаття, за якою і провадження взагалі не відкриваються, тому що це так звана "битовуха", і статті перекваліфіковуються в "адмінки". За логікою, взагалі ніякого запобіжного заходу не повинно бути", - сказав О.Плахотнюк у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в перерві судового засідання.

"Їм учора вкрай необхідно було прокричати про повідомлення в підозрі... По-перше, відсутні правові підстави, по-друге, суд формально не може розглядати це клопотання прокуратури, оскільки воно не відповідає закону, ну й по-третє, уявіть собі, що підставою для обрання запобіжного заходу є те, що він уродженець Львова, те, що в Окунської (колишня дружина С.Власенка - ІФ) четверо дітей, те, що він особа молодого віку, й це все - підстави для обрання запобіжного заходу. Це нонсенс і просто смішно", - сказав адвокат.

Також адвокат розповів, що всі слідчі дії, про які йдеться, проводилися ще в лютому 2013 року. "Тобто з лютого до листопада жодних підстав для обрання запобіжного заходу не було й жодних підстав для повідомлення про підозру не було, а тут в один день усі підстави з'явилися", - сказав він.

"Однозначно я це пов'язую тільки з тим, що Власенко здійснює захист Тимошенко. До того ж, нині такий період - майбутній саміт і доля Тимошенко - ті питання, які ставить Європа перед українською владою, і зрозуміло, що ті обмеження, які просить зробити прокуратура, перешкоджатимуть здійсненню Власенком захисту Тимошенко і в Україні, і за межами України", - зазначив О.Плахотнюк.

Він нагадав, що питання Ю.Тимошенко незабаром має розглядатися в Європейському суді з прав людини, а С.Власенко є представником Ю.Тимошенко в ЄСПЛ, а також відвідує її в Харкові кілька разів на тиждень.

Отже, з урахуванням того, що прокуратура просить обмежити пересування С.Власенка тільки Києвом, він не зможе здійснювати свої повноваження захисника екс-прем'єра. "Це не є процесуальними діями, це однозначно дії, покликані обмежити в пересуванні й у такий спосіб перешкоджати нормальному захисту Тимошенко", - резюмував адвокат.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА