12:00 13.11.2013

Олійник: ув'язнений має відшкодувати збитки державі перед виїздом на лікування

2 хв читати

У Партії регіонів продовжують наполягати, що ув'язнені, які завдали великої матеріальної шкоди державі, мають її відшкодовувати.

"Я не знаю (про що законопроект Віталія Журавського - ІФ), я його лише взяв у руки і прочитав", - сказав журналістам у середу депутат фракції Партії регіонів Володимир Олійник.

Він нагадав, що на засіданні робочої групи тривала дискусія з приводу положень законопроекту, що стосуються вирішення питання про звільнення Юлії Тимошенко.

"Я вважаю, що було б легковажно з мого боку надавати якісь оцінки, не вивчивши добре цей документ, оскільки він лише сьогодні був зареєстрований", - сказав депутат.

Також В.Олійник наголосив, що Партія регіонів наполягає на тому, що, не прив'язуючись до персони екс-прем'єра Юлії Тимошенко, "питання боргу, збитків, завданих засудженим, який хоче виїхати на лікування, має бути вирішено".

"Не може так бути, щоб той , хто завдав шкоди громадянинові, повинен заплатити за його лікування. Для себе ж гроші знайшов, а потерпілого залишив без нічого", - сказав він.

Раніше на засіданні робочої групи з підготовки закону про лікування засуджених за кордоном депутат фракції Партії регіонів Віталій Журавський озвучив низку своїх пропозицій до законопроекту про лікування ув'язнених за кордоном. Зокрема, В.Журавський висловив думку про те, що в законопроекті необхідно передбачити, щоб український суд мав у своєму розпорядженні висновки медиків про неможливість проходження лікування ув’язненого в Україні, іноземна клініка має направити підтвердження про те, що в ув'язненого є захворювання, яке неможливо вилікувати в Україні.

Крім того, між Україною і державою, до якої має намір відправитися на лікування ув'язнений, має бути правова угода. Також суд має визначити строк, на який виїжджатиме ув’язнений для лікування за кордоном.

Після лікування в'язень має повернутися до України і продовжити відбувати термін покарання.

Законопроект, на думку В.Журавського, також має регулювати відшкодування завданих державі збитків.

Депутат також пропонував, щоб під дію цього закону не підпадали люди, які скоїли тяжкі та особливо тяжкі злочини.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА