09:55 14.11.2013

Місію Кокса-Квасневського продовжено до Вільнюського саміту

2 хв читати
Місію Кокса-Квасневського продовжено до Вільнюського саміту

Спостережну місію Європейського парламенту в складі екс-президента Польщі Александра Квасневського й екс-президента Європарламенту Пета Кокса продовжено до Вільнюського саміту.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", таке рішення було ухвалено на конференції президентів Європарламенту в середу ввечері в Брюсселі.

Як повідомив Мартін Шульц на прес-конференції, яка відбулася після доповіді місії на конференції президентів президент Європарламенту, це рішення ухвалили одноголосно всі лідери політичних груп.

"Конференція президентів одноголосно ухвалила рішення продовжити мандат місії до початку Вільнюського саміту", - повідомив М.Шульц.

Говорячи про роботу місії, президент Європарламенту назвав кількість візитів в Україну, а також відзначив великий вклад цих європейських політиків у пошук політичного вирішення ситуації в Україні.

У зв'язку з цим М.Шульц висловив публічну вдячність П.Коксу і А.Квасневському.

Як відомо, на підставі звіту місії Кокса-Квасневського в Європарламенті країни-члени ЄС ухвалюватимуть рішення щодо підписання угоди про асоціацію з Україною на саміті Східного партнерства у Вільнюсі.

П.Кокс і А.Квасневський стали спостерігачами від Європарламенту в судових процесах над екс-прем'єром України Юлією Тимошенко й розпочали роботу 11 червня 2012 року. Пізніше їхній мандат було розширено.

13 листопада відбулося позачергове пленарне засідання Верховної Ради України, на якому парламентарії мали розглянути євроінтеграційні законопроекти. З трьох питань, заявлених для розгляду в середу, два не можуть бути розглянуті, оскільки комітети не підготували їх через велику кількість поправок (ідеться про законопроекти про прокуратуру та про вибори народних депутатів). Законопроект про лікування ув'язнених за кордоном, спрямований на вирішення питання Юлії Тимошенко, не підготувала робоча група, тому він також не може бути розглянутий.

Водночас Брюссель очікує від українського парламенту ухвалення до Вільнюського саміту трьох документів: щодо вирішення питання Юлії Тимошенко, закону про прокуратуру України та про реформування виборчого законодавства.

28-29 листопада у Вільнюсі відбудеться саміт Східного партнерства, на якому може бути підписана угода про асоціацію Україна-ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА