10:21 15.11.2013

Президент Польщі вважає, що ЄС міг би відтермінувати виконання Україною частини умов для Асоціації

2 хв читати
Президент Польщі вважає, що ЄС міг би відтермінувати виконання Україною частини умов для Асоціації

Президент Польщі Броніслав Коморовський вважає, що лідери Європейського Союзу мають розглянути можливість відтермінування виконання Україною частини умов для підписання Угоди про асоціацію з ЄС, передають польські ЗМІ.

"ЄС має працювати в напрямку виконання умов України, але має бути готовий до того, що частина з них може бути виконана лише на наступному етапі, в процесі ратифікації Угоди", - сказав президент в ефірі телеканалу TVN24.

Б.Коморовський визнав, що відносно підписання Угоди про асоціацію Україна ЄС у нього тепер менше оптимізму, ніж кілька тижнів тому, проте він упевнений в необхідності підписати документ з метою забезпечення інтеграції Києва і Заходу.

"Якщо б я сказав, що я залишаюся таким самим оптимістом, як два-три тижні тому, коли було заявлено про можливість ухвалення закону, що дозволяє виїжджати за кордон для лікування (екс-прем'єра Юлія Тимошенко) ... Я скажу , що сьогодні я набагато менш оптимістичний, але все ж я сподіваюся, і я буду працювати до кінця", - сказав президент Польщі.

На думку Б. Коморовського, ЄС має працювати в напрямку виконання умов України, але політики Євросоюзу мають бути готові загалом вирішити, чи буде цих умов достатньо.

"Ми маємо тепер сказати таке: давайте зробимо все від нас залежне для інтеграції України із західним світом, щоб не ризикувати з світом Сходу, оскільки нам завжди це виходило боком", - наголосив він.

Б.Коморовський ще раз зазначив, що ЄС має працювати над тим, щоб Україна виконала всі умови підписання Угоди, але в підсумку політики Євросоюзу мають вирішити, чи можуть деякі з цих умов бути реалізованими на етапі ратифікації Угоди.

"Це той момент, коли також можна ставити умови Україні", - наголосив він.

Як відомо, 18 листопада Рада міністрів закордонних справ Європейського Союзу розглядатиме питання виконання Україною критеріїв для підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Також міністри закордонних справ обговорюватимуть підготовку до саміту Східного партнерства у Вільнюсі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА