14:43 21.11.2013

Переговори у форматі РФ-Україна-ЄС можливі лише до укладення угоди Україна-ЄС - Путін

2 хв читати
Переговори у форматі РФ-Україна-ЄС можливі лише до укладення угоди Україна-ЄС - Путін

Президент РФ Володимир Путін заявив, що російська сторона готова брати участь у тристоронніх переговорах Росія-Україна-ЄС, однак вони мають відбутися ще до встановлення асоційованих відносин Києва і Євросоюзу.

"Ми "за" - але лише до прийняття рішень. Як же ми можемо проводити переговори з тих питань, які вже узгоджені та ухвалені. Яка ж наша роль у цих переговорах? Вона нульова, але до такої дискусії ми, якщо вона матиме предметний характер, звичайно, готові", - сказав В.Путін на засіданні Російського літературного зібрання в четвер у Москві.

Президент РФ наголосив, що Росія не проти встановлення Україною асоційованого членства з Євросоюзом, однак якби Київ вступав у НАТО, то в цьому випадку висловилася б проти.

"Ми не проти суверенного вибору України, яким би він не був. Ми говоримо абсолютно про інше. От якби нам сказали, що Україна в НАТО вступає , то тоді ми були б проти реально", - сказав В.Путін.

Він пояснив, що наближення до кордонів Росії інфраструктури військового блоку становить для країни певну небезпеку. "Економічні об'єднання жодної небезпеки не несуть з точки зору обороноздатності країни. Є інші загрози", - сказав президент РФ.

В.Путін нагадав, що у Росії та України відкритий ринок та обнулені ставки за експортно-імпортними тарифами, але в тому випадку, якщо Київ відкриє "свої ворота" в ЄС та обнулить ці ж товарні групи, російська сторона не може залишити колишній порядок.

"Ми проводили переговори з СОТ 17 років, виторговували кожну позицію, а тепер нам просто в явочному порядку кажуть: "У вас ворота з Україною відкриті, а тепер Україна відкриє ці ворота в Європу", - сказав глава держави.

Він додав, що Росія зобов'язана захистити свою економіку і лише в цьому полягає позиція країни.

Обвинувачення на адресу Росії про те, що країна дотримується в цьому питанні "агресивної політики", за його словами, є "недобросовісним підходом до оцінки нашої позиції".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА